Η κατάντια ενός παγκόσμιου πρωταθλητήΠαράδειγμα προς αποφυγή αποτελεί η περίπτωση του Danny Kent, ενός αναβάτη που διέπρεπε τα προηγούμενα χρόνια στα GP.

Ήταν το 2015 όταν, έστω και με μεγάλη δυσκολία, κατάφερε να πάρει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στη Moto3. Από εκεί και πέρα όμως, η καριέρα του 26χρονου Βρετανού αναβάτη πήρε την κάτω βόλτα, με αποτέλεσμα πενιχρά αποτελέσματα στο MotoGP τα τελευταία χρόνια. Εφέτος κατάφερε να βρει στέγη στo BSB (Βρετανικό πρωτάθλημα Superbike), αλλά τον έδιωξαν πριν από λίγες ημέρες, όταν έγινε γνωστό ότι κουβαλούσε μαχαίρι σε ένα περιστατικό σε τοπικό πάρκο. O Kent βρέθηκε εκεί με τον αδερφό του προκειμένου να πάρουν τα χρήματα που κάποιος/κάποιοι τους χρωστούσαν. Την ίδια ώρα ένας 63χρονος έκανε βόλτα το σκύλο του, όταν άκουσε φασαρία και είδε δυο άντρες να τρέχουν. Έπιασε τον ένα και τον έριξε κάτω (ήταν ο αδερφός του Kent) και ο Danny –επειδή πίστεψε ότι ο αδερφός του δέχτηκε επίθεση– όρμησε στον 63χρονο. Τον έσπρωξε και εκείνη τη στιγμή του έπεσε κάτω ένα μαχαίρι κουζίνας με λεπίδα 15 εκατοστών, το οποίο βρήκε η αστυνομία και του άσκησε δίωξη. Ο Kent παραδέχτηκε την ενοχή του στο δικαστήριο και καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η τιμωρία του Βρετανού, του πρώτου αναβάτη που χάρισε τίτλο στα GP στους Άγγλους μετά τον Barry Sheene το 1977, η ομάδα του στο BSB τον έδιωξε. Ο Dave Tyson, Team Manager της εν λόγω ομάδας, σχολίασε: “Ο Danny καταδικάστηκε σε φυλάκιση με αναστολή και εμείς σαν ομάδα δεν εγκρίνουμε εγκληματική δραστηριότητα οποιασδήποτε φύσης. Έτσι τον αποδεσμεύσαμε από τις υποχρεώσεις που είχε προς εμάς”.

Πηγή motograndprix.gr


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019, 14:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει