«Η κινδυνολογία της ΝΔ σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατέρρευσε για ακόμη μία φορά»«Ο μοχλός ανάπτυξης της χώρας είναι η ίδια η κοινωνία, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

«Η ελληνική οικονομία, εντός ενός πλαισίου προστασίας της εργασίας, έχει κάνει τεράστια βήματα. Τελευταία απόδειξη και η έξοδος στις αγορές με το δεκαετές ομόλογο. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε γι’ αυτούς, με αυτούς, χωρίς ακροβασίες» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και η ελληνική κυβέρνηση έχουν κάνει μία τεράστια προσπάθεια, ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία. «Το τελευταίο διάστημα, τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως αυτά που δημοσιοποίησε το πληροφοριακό σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” σήμερα, είναι ενθαρρυντικά όσον αφορά αυτήν την προσπάθεια, ακολουθώντας και τα συνολικά θετικά στοιχεία της οικονομίας. Η χώρα μας έχει φύγει πια από τον στενό κύκλο που λέγεται κρίση και βιώσαμε από το 2010 μέχρι πρόσφατα. Πλέον, με την έξοδό μας από τα μνημόνια, μπορούμε να χαράσσουμε τις καθαρά δικές μας πολιτικές» υποστήριξε ο κ. Μπάρκας.

Σε σχέση με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε πως η ΝΔ βρίσκεται «στον αντίποδα της δικής μας λογικής όσον αφορά την προστασία της εργασίας. Να μην ξεχνάμε ότι η ΝΔ ήταν το κόμμα που εφάρμοσε, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το νεοφιλελεύθερο μοντέλο, με χαρακτηριστικό το δόγμα του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος μέσα από την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τις τεράστιες μειώσεις στις απολαβές. Εμείς λέμε και πράττουμε, το ακριβώς αντίθετο. Προφανώς, η κινδυνολογία της ΝΔ σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατέρρευσε για ακόμη μία φορά, όπως θα καταρρεύσουν και οι προβλέψεις της για τις εκλογές» σχολίασε ο κ. Μπάρκας.

Τέλος, σε σχέση με την αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η ΝΔ δεν θέλει στην πραγματικότητα να αναθεωρηθεί το άρθρο και γι’ αυτό κρύβεται πίσω από νομικίστικες αναφορές. «Εμείς λέμε πως αυτό το κατάπτυστο άρθρο πρέπει να αναθεωρηθεί οπωσδήποτε και ελπίζω η κοινωνία να είναι ενήμερη γι’ αυτήν τη στάση της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο κ. Μπάρκας.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, 17:22

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει