Η κοινωνική αλληλεγγύη καθοριστικός παράγοντας για την επιβίωση στην μνημονιακή Ελλάδα

Η κοινωνική αλληλεγγύη καθοριστικός παράγοντας για την επιβίωση στην μνημονιακή Ελλάδα

Άρθρο του Μιχάλη Αλεξ. Μεϊκόπουλου, Νοσοκ. Γιατρού

Βόλος 12/9/2013

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της ασθενούς που έμεινε χωρίς οξυγόνο, κινδυνεύοντας με την ζωή της, μετά τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι που διέμενε, επειδή δεν είχαν να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Σήμερα το μεσημέρι, η ΔΕΗ επανασύνδεσε το ρεύμα στην οικία της άνεργης κόρης, μετά από το κύμα των αντιδράσεων που προκλήθηκε στο Βόλο και το Πανελλήνιο για την άδικη αυτή ενέργεια.

Η ευαισθητοποίηση του κόσμου και του Νοσοκομείου Βόλου, η οργή, η αγανάκτηση και η συμπαράσταση, που εκδήλωσε όλη η κοινωνία προς την οικογένεια, ήταν πρωτόγνωρα και αποτέλεσαν τον καθοριστικό παράγοντα για την επίλυση του προβλήματος.

Θα πρέπει επίσης να τονισθεί, ο θετικός τρόπος της ανάδειξης ενός τόσο σοβαρού θέματος από τα τοπικά και πανελλήνια ΜΜΕ, ο οποίος βοήθησε, χωρίς λαϊκισμούς και υπερβολές, να δημοσιοποιηθεί και να λυθεί το πρόβλημα.

Είναι ανήκουστο να κόβεται το ρεύμα και το νερό στον 21ο αιώνα!

Στο κάθε σπίτι, δεν υπάρχει μόνο ο αριθμός του μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, που αν δεν πληρωθεί κόβεται, αλλά υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ με προβλήματα που ζουν σε αυτό και θα πρέπει να γνωρίζουμε τις ανάγκες τους.

Αν η ασθενής αργούσε να έρθει στο Νοσοκομείο ή έμενε μακριά από Νοσοκομείο σε επαρχία, θα κινδύνευε η ζωή της και μπορεί να είχε μοιραία κατάληξη.

Πολλοί συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, λόγω της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής να ανταπεξέλθουν, έστω και σε πρωταρχικές ανάγκες επιβίωσης.

Η λογική, κόβουμε το ρεύμα και μετά γίνεται διακανονισμός με τις ευπαθείς ομάδες, ΚΡΥΒΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.

Κατά τη γνώμη μου, το νερό και το ρεύμα δεν πρέπει να κόβονται ποτέ από το σπίτι, όπου υπάρχουν ασθενείς, παιδιά και άνεργοι και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει πριν προβούν σε τέτοιες ενέργειες να το γνωρίζουν.

Μιχάλης Αλεξ. Μεϊκόπουλος

Νοσοκομειακός Γιατρός – Ιατρείο Αλληλεγγύης ΙΣΜ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει