Η Κούβα στέλνει γιατρούς με εμπειρία στην καταπολέμηση του Έμπολα


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, 07:52

Μία ομάδα γιατρών και νοσηλευτών, αποτελούμενη από 52 άτομα, αναχώρησε από την Κούβα προς την Ιταλία για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, καθώς οι νεκροί από τον κορωνοϊό είναι εκατοντάδες.

Ορισμένοι από αυτούς τους γιατρούς εργάστηκαν για την καταπολέμηση της επιδημίας Έμπολα στην Αφρική.

Προορισμός της ομάδας αυτής, είναι η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του νέου κορωνοϊού στην ευρωπαϊκή χώρα. Σε έναν μήνα τουλάχιστον 4.825 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό στην Ιταλία.

Η ομάδα που απέστειλε η Κούβα αποτελείται από 36 γιατρούς, 15 νοσηλευτές και έναν υπεύθυνο και «προτίθεται να εργαστεί αδιάκοπα για την θεραπεία και την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της υγείας» στην Ιταλία, δήλωσε ο επικεφαλής της Κάρλος Ρικάρντο Πέρες.

Τριάντα από τα μέλη της ομάδας αυτής είχαν αγωνιστεί κατά της επιδημίας του Έμπολα στην δυτική Αφρική το 2014 κατόπιν αιτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), πρόσθεσε ο επικεφαλής της ομάδας σε τελετή που έγινε προτού αυτή αναχωρήσει από την Αβάνα για την Ιταλία.

Η εξαγωγή ιατρικών υπηρεσιών, η οποία απέφερε το 2018 έσοδα άνω των 6,3 δισεκ. δολαρίων (περίπου 5,8 δισεκ. ευρώ), επιπλέον του τουρισμού, αποτελεί έναν από τους κύριους μοχλούς της κουβανικής οικονομίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, 07:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει