«Η κούρσα των εξοπλισμών βλάπτει την κοινωνική ευημερία»Την πεποίθηση ότι «η κούρσα των εξοπλισμών βλάπτει την κοινωνική ευημερία» εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, από το βήμα των εργασιών του 7ου Παγκόσμιου Φόρουμ του Μπακού, την έναρξη του οποίου κήρυξε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι πρέπει να εργαστούμε για μια συνάντηση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, καθώς οι ηλικιωμένοι θυμούνται τον τερατώδη αγώνα πυρηνικών εξοπλισμών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο περιθώριο των εργασιών του φόρουμ, ο κ. Μπορίσοφ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντόντον. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας δήλωσε ότι η βουλγαρική κοινότητα στη Μολδαβία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μετά την Ουκρανία και χρησιμεύει ως «γέφυρα» μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης, υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας στον τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών. Το 2017, 209.000 τουρίστες από τη Μολδαβία επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία, αριθμός που κατατάσσει τη Βουλγαρία στις δέκα πρώτες θέσεις των τουριστικών προορισμών που επέλεξαν οι πολίτες της Μολδαβίας για τις διακοπές τους, το 2017.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, 10:02

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει