Η κρατική γραφειοκρατία ταλαιπωρεί τους επιτυχόντες της σχολής Αστυνομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η κρατική γραφειοκρατία ξεπέρασε τον εαυτό της. Θύματά της αυτή την φορά, νέοι άνθρωποι, επιτυχόντες των Σχολών Αστυνομίας, οι οποίοι ενώ αναμένουν να εισαχθούν στις Σχολές τους, η ελληνική πολιτεία τους καλεί να υπηρετήσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις από τις οποίες απαλλάσσονται με την εισαγωγή τους.

Το ζήτημα έφερε στη Βουλή με ερώτηση του ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, μαζί με άλλους 20 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Τεράστια αναστάτωση, άγχος και ταλαιπωρία έχει δημιουργηθεί στους προς εισαγωγή άρρενες – επιτυχόντες στις Αστυνομικές Σχολές της χώρας ετών 2013-2014 και 2014-2015, καθώς, προφανώς ένεκα ελλείψεως συντονισμού των συναρμοδίων υπηρεσιών των Υπουργείων σας, αυτοί καλούνται προς κατάταξη στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, ενώ επίκειται από τον Σεπτέμβριο 2015 η εγγραφή τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 34 παρ. 23 Ν. 4115/2013.

Ειδικότερα, αν και επιτυχόντες και αναμένοντες καρτερικά την εισαγωγή τους, οι κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες αποστέλλουν σημειώματα κατάταξης, οι οποίες, ενώ τους γνωστοποιείται το γεγονός της επικείμενης εισαγωγής των σπουδαστών στις οικείες Σχολές, δεν προβαίνουν στην χορήγηση αναβολής κατάταξης έως του χρόνου της επικείμενης εγγραφής των, με αποτέλεσμα να γεννάται τεράστιο πρόβλημα τόσο στους επιτυχόντες όσο και στις οικογένειές τους. Ως εκ τούτου καθίσταται σαφές, ότι πρόκειται για μία ταλαιπωρία πρωτοφανή, άνευ ουσίας εξ αιτίας αμιγώς γραφειοκρατικού προβλήματος και έλλειψης σχετικής πρόνοιας, η οποία και πρέπει να αρθεί τάχιστα.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτούνται οι κ.κ. Υπουργοί

1. Πώς θα αντιμετωπίσετε θεσμικά το ανωτέρω ζήτημα για τους επιτυχόντες των ετών 2013-2014 & 2014-2015 και με ποιο χρονοδιάγραμμα;
2. Έως της οριστικής επίλυσης του προβλήματος και με δεδομένο ότι έχουν ήδη αποσταλεί σχετικά σημειώματα κατάταξης στους επιτυχόντες προς εισαγωγή, θα δοθεί άμεση εντολή στις υπηρεσίες στρατολογίας ανά την Επικράτεια για την προσωρινή στρατολογική τακτοποίηση των επιτυχόντων ούτως ώστε να τυγχάνουν νομίμως αναβολής ή αναστολής κατάταξης;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

1. Μπουκώρος Χρήστος – Μαγνησίας
2. Κυριαζίδης Δημήτριος – Δράμας
3. Δαβάκης Αθανάσιος – Λακωνίας
4. Δημοσχάκης Αναστάσιος – Έβρου
5. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος – Α’ Πειραιώς
6. Κικίλιας Βασίλειος – Α’ Αθηνών
7. Γιαννάκης Στέργιος – Πρέβεζας
8. Αντωνιάδης Ιωάννης – Φλώρινας
9. Κοψαχείλης Τιμολέων – Γρεβενών
10. Δήμας Χρίστος – Κορινθίας
11. Κοντός Αλέξανδρος – Ξάνθης
12. Σκρέκας Κώστας – Τρικάλων
13. Γκίκας Στέφανος – Κέρκυρας
14. Ανδριανός Ιωάννης – Αργολίδος
15. Κεφαλογιάννης Ιωάννης – Ρεθύμνης
16. Αραμπατζή Φωτεινή – Σερρών
17. Κατσανιώτης Ανδρέας – Αχαΐας
18. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος – Πιερίας
19. Γεωργαντάς Γεώργιος – Κιλκίς
20. Μαρία Β. Αντωνίου – Καστοριάς
21. Στύλιος Γεώργιος – Άρτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει