Η κρατούμενη πολιτικός της αντιπολίτευσης Μ. Καλέσνικοβα αρνήθηκε διάλογο με τον Λουκασένκο


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020, 19:28

Η Μαρία Καλένσικοβα, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, η οποία εξακολουθεί να κρατείται στη φυλακή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε συνάντηση κρατουμένων στελεχών της αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Echo Moskvi (Ηχώ της Μόσχας) επικαλούμενος δηλώσεις του δικηγόρου της Αλεξάντρ Πιλτσένκο, ο οποίος είναι επίσης και δικηγόρος του πρώην υποψήφιου προέδρου της Λευκορωσίας Βίκτορ Μπαμπάρικο, ο οποίος είχε επικεφαλής του επιτελείου του την Καλέσνικοβα.

Σύμφωνα με τον Πίλτσενκο, την Παρασκευή επισκέφτηκαν την Καλέσνικοβα στη φυλακή -όπου κρατείται με την κατηγορία της υποκίνησης με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας- δύο εκπρόσωποι της λευκορωσικής κυβέρνησης, οι οποίοι ωστόσο δεν συστήθηκαν. Η Καλέσνικοβα όπως είπε ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θεωρεί αναγκαίο να συζητήσει με τις Αρχές τη στιγμή που όλοι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης είτε βρίσκονται στις φυλακές, είτε έχουν εκδιωχθεί από τη χώρα.

Η ίδια η Καλέσνικοβα δήλωσε ότι οι δύο εκπρόσωποι της κυβέρνησης «δεν συστήθηκαν» και ότι «φοβάται να πάει να συζητήσει με κάποιους αγνώστους».

Ο Πίλτσενκο είπε ότι στη συνάντηση των ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης με τον Λουκασένκο, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, συμμετείχε και ο σύζυγός της Τιοχανόφσκαγια και πρώην υποψήφιος πρόεδρος για τη Λευκορωσία, ο Σεργκέι Τιχανόφσκι.

Στη συνάντηση με τον Λουκασένκο, στην οποία όπως μεταδίδει ο ιστότοπος Svoboda.org, συμμετείχαν 12 άτομα, ο Λευκορώσος πρόεδρος έδωσε την άδεια στον Τιχανόφσκι για πρώτη φορά από τη σύλληψή του τον Μάιο να τηλεφωνήσει στη σύζυγό του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων κι αυτά που αφορούν τη συνταγματική αναθεώρηση.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020, 19:28

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει