Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να γυρίσουν σώοι οι 5 ναυτικοί


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2020, 11:33

H ελληνική κυβέρνηση κάνει ό, τι είναι δυνατόν προκειμένου οι πέντε Έλληνες ναυτικοί να επιστρέψουν από το Καμερούν σώοι και αβλαβείς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open TV, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως το υπ. Ναυτιλίας κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεννόηση και με το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του “Happy Lady”. Άλλωστε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενημερωθεί για το θέμα και έχει ζητήσει από τον κ. Πλακιωτάκη να γίνει ότι χρειάζεται. Ακόμα πάντως δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με τους Έλληνες ναυτικούς και δεν είναι γνωστές λεπτομέρειες την κατάσταση της υγείας τους.

Η επίθεση σημειώθηκε την Δευτέρα το βράδυ (τοπική ώρα) στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «HAPPY LADY» Ν.Π. 12183, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν. Μάλιστα, οι έξι πειρατές που είχαν βαρύ οπλισμό απήγαγαν οκτώ από τα 28 μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι πέντε απαχθέντες είναι Έλληνες, οι δύο Φιλιππινέζοι και ο ένας Ουκρανός. 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2020, 11:36

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει