Η κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες για το ΕΣΥ και την Πρόνοια κατά 820 δισ. ευρώΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021, 23:58

Ο πρωθυπουργός ήξερε ότι με ισχυρό ΕΣΥ θα αποφεύγαμε το 38% των θανάτων, ωστόσο μειώνει σήμερα κατά 820 εκ. τις δαπάνες για το ΕΣΥ για το 2022, τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεανώ Φωτίου, κατά την ομιλία της επί του Προϋπολογισμού 2022. 

Είναι ο τρίτος Προϋπολογισμός της κυβέρνησης, που, εν μέσω covid, ακρίβειας, ενεργειακής και υγειονομικής φτώχειας, μειώνει τις δαπάνες για την πρόνοια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους τέσσερις Προϋπολογισμούς του, τις αύξησε από 789 εκ. το ’15 σε 3,35 δισ. το ’19 είπε η κα Φωτίου.

Ο πρωθυπυργός, ανέφερε, δεν δίνει καμία απάντηση στο ότι σήμερα ένας στους τρεις πολίτες βιώνει ενεργειακή και υγειονομική φτώχεια, στερούμενος ηλεκτρική ενέργεια, θέρμανση και κατάλληλη φροντίδα υγείας. Η ΝΔ καυχάται για ανάπτυξη, αυξήσεις εισοδημάτων και καταθέσεων, τη στιγμή που οι πολίτες είναι σε απόγνωση για τα λεφτά που τελειώνουν σε 2-3 βδομάδες, για τις ανατιμήσεις, για τους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης, ενώ τα μεσαία στρώματα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ξαναφτωχοποιούνται ραγδαία είπε η κα Φωτίου. Τόνισε επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε καμία από τις τροπολογίες και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με δωρεάν ρεύμα στους ευάλωτους και επανασυνδέσεις παροχών, για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021, 23:58Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει