Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι καταστροφικήΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Απριλίου 2022, 15:32

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδείχθηκε καταστροφική σε όλα τα πεδία», διαμηνύει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζοντας «επιτακτική την ανάγκη της πολιτικής αλλαγής και της αναδιαμόρφωσης των προτεραιοτήτων».

«Η κρίσιμη μεταβλητή για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβέρνησης είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Αυτό είναι το πολιτικό γεγονός που θα καθορίσει την στάση των υπόλοιπων δυνάμεων της σημερινής δημοκρατικής αντιπολίτευσης και θα θέσει αμείλικτα διλήμματα σε όλους», τονίζει ο ίδιος, σημειώνοντας πως «ναι, τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα, υπάρχουν όμως και πρωτοφανείς δυνατότητες».

«Στην Ευρώπη υπάρχουν παραδείγματα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε αλλά και νέες συνθήκες με την αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας που μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας αν υπάρχει πολιτική βούληση. Θα αναλάβουμε λοιπόν στα δύσκολα αλλά με πρώτιστη προτεραιότητα τα συμφέροντα των πολλών», επισημαίνει ο κ. Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημαίνει: «αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800, ρύθμιση της αγοράς εργασίας, συγκεκριμένα μέτρα για την ακρίβεια, εξάντληση των δυνατοτήτων για την επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο, αυτόνομος ενεργειακός σχεδιασμός, ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, αναδρομική φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας και διανομή τους στους καταναλωτές,  κατάργηση των νόμων Χατζηδάκη, Κεραμέως, Χρυσοχοΐδη, στροφή στην πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική συνθέτουν ένα πρόγραμμα άμεσης εφαρμογής που μπορεί να αλλάξει την εικόνα διάλυσης και να ενισχύσει την κοινωνική πλειοψηφία».

«Το αντι – ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο έχει εξαντλήσει τα καύσιμα του και την προπαγανδιστική του αποτελεσματικότητα», υπογραμμίζει ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος στις 14-17 Απριλίου, ο Γραμματέας τονίζει πως «γίνεται σε μια ιστορική στιγμή τεράστιων ανακατατάξεων, σε μια συγκυρία όπου αναδιαμορφώνονται οι παγκόσμιες πολιτικές, γεωπολιτικές και οικονομικές συντεταγμένες».

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι το συνέδριο θα εστιάσει στις «απαραίτητες αλλαγές ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να εξελιχθεί σε ένα πραγματικά μαζικό, αριστερό κόμμα που θα αντιστοιχεί στις νέες μορφές άυλης παραγωγής και θα ανταποκρίνεται στην επιθυμία δημοκρατίας που τις συνοδεύει ώστε να μπορέσουμε να υπερβούμε την κρίση αντιπροσώπευσης αλλά και την σύμφυτη κρίση του κομματικού φαινομένου».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Απριλίου 2022, 15:32Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει