«Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την κατάπτυστη απόφαση για την αλλαγή του τρόπου πρόσβασης στα πανεπιστήμια»Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, 14:41

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία από φέτος θα ισχύσει άλλος τρόπος πρόσβασης στα ΑΕΙ για τους μαθητές με περιορισμένες επιλογές και θέσπιση ξεχωριστών βάσεων από τα πανεπιστημιακά τμήματα.

«Στον δρόμο δηλαδή που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ βάζετε επιπλέον φραγμούς και φίλτρα σε παιδιά που ζουν την κόλαση της καραντίνας και το άγχος των Πανελλαδικών. Αντί δηλαδή να επιλέγουν οι μαθητές τμήμα, θα επιλέγουν τα τμήματα τους μαθητές» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Επισήμανε ότι «είναι πρώτη φορά στα χρονικά που μια κυβέρνηση φέρνει τέτοια άθλια, κατάπτυστη απόφαση που θέλετε να ισχύσει μάλιστα από φέτος».

«Πάρτε την πίσω τώρα. Δεν είναι δυνατό να φέρετε ένα τέτοιο πράγμα για ψήφιση. Εκτός αν πάτε φιρί φιρί και σπέρνετε ανέμους για να θερίσετε θύελλες» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, 15:20Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει