Η κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι της κερδοσκοπίαςΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022, 20:48

«Πρέπει να δοθεί τέλος στην ανακύκλωση και επιδότηση της κερδοσκοπίας, με μία αποφασιστική, ρυθμιστική παρέμβαση του κράτους. Το Δημόσιο πρέπει να ανακτήσει τον έλεγχο της ΔΕΗ και των δικτύων που εκποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη» υπογράμμισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο «Κόκκινο 105.5» και πρόσθεσε ότι «το ζήτημα δεν είναι τεχνικό αλλά εξόχως πολιτικό».

Σημείωσε ότι «αυτά που προτείνουμε ακολουθούν την τάση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τις τελευταίες μόλις μέρες είδαμε την Ολλανδία να επιβάλλει πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, την γερμανική κυβέρνηση να ανακοινώνει την εθνικοποίηση της εταιρείας φυσικού αερίου Uniper και σήμερα την Αγγλία να επιβάλλει πλαφόν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου για συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών».

Συνεχίζοντας σημείωσε: «Για εμάς προτεραιότητα είναι να σώσουμε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και όχι να προστατεύσουμε την κερδοφορία των λίγων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας, όπως κάνει η κυβέρνηση». Για τους λόγους αυτούς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει «ένα πρόγραμμα για την στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, την ελάφρυνση στοχευμένων φορολογικών υποχρεώσεων που σχετίζονται με τον πυρήνα της ακρίβειας και την αποφασιστική ρύθμιση των αγορών. Για να γίνει όμως πράξη αυτή η ριζική αλλαγή πολιτικής, πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή».

Για το θέμα των παρακολουθήσεων ανέφερε: «Οι χθεσινές αποκαλύψεις του προέδρου της ΑΔΑΕ αποκαλύπτουν το μέγεθος της παρακρατικής μεθόδευσης που στήθηκε για συγκαλυφθούν οι ευθύνες στην υπόθεση».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022, 20:48Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει