Η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι δεν κατέχει το λογισμικόΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022, 16:23

«Όταν μέχρι και η ίδια η Google ισχυριζόταν λίγο καιρό πριν ότι το λογισμικό “Predator” το έχουν προμηθευτεί κυβερνητικοί φορείς στην Ελλάδα, οι απλές κυβερνητικές διαψεύσεις δεν αρκούν» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης σε δήλωσή του σχετικά με τη χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για το θέμα της καταγγελίας για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

«Με δεδομένη την ομολογία του ίδιου του διοικητή της ΕΥΠ (για τον οποίο η κυβέρνηση έκανε ολόκληρες νομικές ακροβασίες ώστε να μπορέσει από την ασφάλεια της αμερικανικής πρεσβείας να μεταπηδήσει χωρίς τα τυπικά προσόντα στη θέση αυτή), όσον αφορά την με έξωθεν εντολή παρακολούθηση του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη που ερευνούσε υποθέσεις οικονομικού περιεχομένου. Αλλά και υπό το πρίσμα ότι η υπηρεσία αυτή υπάγεται πλέον στον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν αρκούν οι δήθεν διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης τις οποίες ο ίδιος ο κ. Κοντολέων “αδειάζει”», σημειώνει ο κ. Κριθαρίδης και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση δεν έχει το τεκμήριο αθωότητας, αλλά ενοχής στην περίπτωση αυτή και πρέπει να αποδείξει ότι δεν τα κατέχει τα λογισμικά αυτά και ότι δεν πραγματοποιούνται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, πολιτικών ή και πολιτών μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετικά φρονήματα από τα κυβερνητικά.

Εγείρονται σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας που αν λάβουμε υπόψη μας και την γενικότερη “στρατηγική της έντασης” που ακολουθεί η Μητσοτάκης Α.Ε., γίνονται ακόμα σοβαρότερα».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022, 16:23Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει