Η κυβέρνηση συνεχίζει να επιδοτεί την αισχροκέρδειαΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, 03:24

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, επιμένουν στην αποτυχημένη συνταγή της επιδότησης της αισχροκέρδειας που δεν ελαφρύνει τους καταναλωτές», υποστηρίζει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ANT1».

Εξηγώντας τη θέση του ανέφερε: «Η κυβέρνηση, αντί να επιλέξει μια πολιτική που θα χτυπήσει το πρόβλημα στον πυρήνα του, δηλαδή αντί να αναστείλει τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, να αποσυνδέσει την τιμή του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου, να βάλει πλαφόν στην τιμή της λιανικής πώλησης, να βάλει πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών, επιλέγει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια. Αυτό που θα χρειαζόταν, θα ήταν θεσμικές παρεμβάσεις που δεν θα επιδοτούν μια δεδομένη αύξηση της τιμής, αλλά θα περιορίζουν το ρυθμό και το ποσό της αύξησης».

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της κυβέρνησης για επιδότηση 600 ευρώ ανά νοικοκυριό, σχολίασε ότι «αποτελούν πολιτική απάτη» και προσέθεσε: «Το μέτρο για 1.200 ευρώ σε νέους εργαζόμενους τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν 100 ευρώ ανά μήνα, κάτι αντίστοιχο ισχύει και εδώ, κανείς δεν θα πάρει 600 ευρώ για ένα λογαριασμό, θα επιμεριστούν αυτά σε μια χρονική περίοδο 6-7 μηνών και το τελικό όφελος θα είναι κάποιες δεκάδες ευρώ. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε δει να φτάνουν στους πολίτες λογαριασμοί του ρεύματος που ξεπερνούν τα όρια της λογικής. Μιλάμε για λογαριασμούς των 1.500, των 2.000, των 3.000 ευρώ. Και σε αυτούς τους ανθρώπους, με αυτήν την απίστευτη επιβάρυνση λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, που η κυβέρνηση θα έπρεπε να καταργήσει χθες, θα δώσουν αυτήν την τόσο μικρή ελάφρυνση».

Αναφέρθηκε και στις προσεχείς εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την Κυριακή 15 Μαΐου για την εκλογή του προέδρου του κόμματος, λέγοντας: «Καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν, να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα και να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, η οποία θα αποτελέσει ένα πολιτικό μήνυμα ενίσχυσης του κόμματος αλλά και μια πολιτική απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ίδια στιγμή εκλέγουμε την Κεντρική Επιτροπή από το σύνολο των μελών του κόμματος, μια διαδικασία που δεν έχει κάνει κανένα κόμμα στην Ελλάδα, δίνουμε τον λόγο στη ραχοκοκαλιά του κόμματος για να εκλέξει τη συλλογική ηγεσία».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, 03:24Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει