Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας «καταδικάζει σθεναρά» την κατάληψη εμπορικού πλοίου από τους Χούθι της Υεμένης


Η ιαπωνική κυβέρνηση καταδίκασε «σθεναρά» σήμερα την κατάληψη στην Ερυθρά Θάλασσα από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης εμπορικού πλοίου που διαχειρίζεται ιαπωνικός ναυτιλιακός όμιλος.

«Χθες (Κυριακή) λάβαμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πλοίο που μεταφέρει αυτοκίνητα, το Galaxy Leader, το οποίο διαχειρίζεται η (ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία) Nippon Yusen, καταλήφθηκε από τους Χούθι καθώς έπλεε προς νότια κατεύθυνση στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοικτά της Υεμένης», ανέφερε ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο και πρόσθεσε πως το Τόκιο «καταδικάζει σθεναρά» την ενέργεια αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος της εμπόλεμης Υεμένης, ανακοίνωσαν χθες πως κατέλαβαν στην Ερυθρά Θάλασσα εμπορικό σκάφος που ανήκει σε Ισραηλινό επιχειρηματία και το οδήγησαν προς τις υεμενίτικες ακτές. Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του διαβεβαίωσε πως «δεν πρόκειται για ισραηλινό πλοίο».

Η Nippon Yusen, η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία που διαχειρίζεται το εμπορικό πλοίο, ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα σε ποιον ανήκει.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών, στο πλοίο επιβαίνουν 25 άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων, ανάμεσά τους υπήκοοι Βουλγαρίας και Φιλιππίνων, πάντως κανένας υπήκοος Ιαπωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣZougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει