Η λίρα υποχωρεί 2,3% μετά τη χθεσινή ανάκαμψη


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020, 12:12

Με αιχμή την τουρκική λίρα, απώλειες καταγράφουν σήμερα τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής μετά από ένα ισχυρό ράλι που ακολούθησε την είδηση για τη μεγάλη πρόοδο όσον αφορά το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αν και παρέμεναν οι ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας.

Τα νομίσματα που είναι εκτεθειμένα στο εμπόριο έκαναν ράλι τη Δευτέρα μετά την ανακοίνωση από τις φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και BioNTech ότι το εμβόλιό τους έχει αποτελεσματικότητα 90%, ενώ η ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας από τον Τζο Μπάιντεν ενίσχυσε τις ελπίδες για πιο ήρεμες εμπορικές πολιτικές των ΗΠΑ.

Η λίρα υποχωρούσε 2,3% μετά την ενίσχυσή της περισσότερο από 5% τη Δευτέρα, καθώς ωφελήθηκε και από τις προσδοκίες για μία αύξηση των επιτοκίων βραχυπρόθεσμα μετά τις αντικαταστήσεις των κορυφαίων οικονομικών αξιωματούχων της χώρας.

Το τουρκικό νόμισμα σημείωσε χθες την καλύτερη επίδοση μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2018, αν και κινείτο επικίνδυνα κοντά στο ιστορικά χαμηλό επίπεδό της.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020, 12:12

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει