Η ΛΑΣ για τα προβλήματα του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Παγασών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ερώτηση που κατέθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ΛΑΣ του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου:

ΘΕΜΑ: «Να λυθεί άμεσα το διδακτηριακό πρόβλημα του 27ου Δημοτικού Σχολείου

Ν. Παγασών»

κ. Πρόεδρε:

Όπως είναι γνωστό, το 27ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Παγασών (Αλυκών) αντιμετωπίζει έντονο διδακτηριακό πρόβλημα. Οι υποδομές του δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του σχολικού πληθυσμού, που τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα, και αριθμεί περίπου 200 μαθητές. Ήδη λειτουργούν υπεράριθμα τμήματα, με 27 μαθητές, στη Δ΄ και ΣΤ΄ τάξη, ενώ για την κάλυψη των αναγκών, εδώ και πολλά χρόνια, χρησιμοποιούνται δυο ακατάλληλες προκατασκευασμένες (λυόμενες) αίθουσες.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το πρόβλημα αναμένεται να γίνει πιο έντονο, αφού αναμένεται μεγάλος αριθμός νέων εγγραφών στο σχολείο. Η λειτουργία και τρίτης προκατασκευασμένης αίθουσας, όχι μόνο λόγω της ακαταλληλότητάς της, αλλά και γιατί θα περιορίσει δραματικά τον αύλειο χώρο, δεν αποτελεί λύση. Αντίθετα θα επιβαρύνει περισσότερο την ασφαλή παραμονή των μαθητών στο σχολείο, όπου καθημερινά έχουμε πολλά ατυχήματα μαθητών, που δικαιολογημένα προκαλούν την ανησυχία και την αγανάκτηση των γονιών τους.

Ερωτάται η Δημοτική αρχή Βόλου:

  • Γιατί ενώ, εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχει σχεδιασμός για την κατασκευή νέων αιθουσών δεν προχώρησε τελικά η κατασκευή τους, ώστε να λυθεί οριστικά το κτιριακό πρόβλημα στο σχολείο;

  • Τι μέτρα θα πάρει για να προχωρήσει η κατασκευή νέων αιθουσών και όλων των απαραίτητων υποδομών για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Νάνος Απόστολος

Νίκου Κωνσταντίνος

Ριζόπουλος Απόστολος

Κοντάκης Μάνθος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει