«Η λογοκρισία των Νέων στην κα Ακρίτα επιβεβαιώνει τη φίμωση κάθε φωνής που διαφοροποιείται από τον Μητσοτάκη»Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020, 17:23

«Η καταγγελία της κας Ακρίτα για λογοκρισία στο άρθρο της από τη διεύθυνση των Νέων είναι ενδεικτική της στόχευσης της εφημερίδας, αλλά αποτελεί και μια πολύ θλιβερή εξέλιξη για το πλουραλισμό και την ελευθερία του τύπου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση του υπό τον τίτλο: «Η λογοκρισία των Νέων στην κα Aκρίτα επιβεβαιώνει τη φίμωση κάθε φωνής που διαφοροποιείται από τον κ. Μητσοτάκη», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «η κα Ακρίτα τόλμησε να πάρει θέση απέναντι στον κιτρινισμό για το σπίτι που νοικιάζει ο κ. Τσίπρας και να θέσει ερωτήματα για τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη». Σχολιάζει ότι «η δυσανεξία της διεύθυνσης των Νέων σε οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, επιβεβαιώνει πως μοναδικός στόχος της εφημερίδας είναι η φίμωση κάθε φωνής που διαφοροποιείται και η εκστρατεία συκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων του κ. Μητσοτάκη». Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για μια εφημερίδα με ιστορία ελευθερίας έκφρασης των απόψεων των αρθρογράφων της, να μετατρέπεται σε στρατευμένο μέσο της προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου», για να προσθέσει πως «είναι ένα ακόμη δείγμα για το πώς ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται το ρόλο των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων. Με προπαγάνδα και απόπειρα φίμωσης κάθε κριτικής».

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020, 17:26Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει