Η Μάλτα αυστηροποιεί τα περιοριστικά μέτρα για να αποφευχθεί αύξηση των κρουσμάτων μέσα στο ΠάσχαΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021, 18:31

Η Μάλτα περιόρισε σήμερα σε δύο τον μέγιστο αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να συναντώνται σε δημόσιους χώρους καθώς επιχειρεί να εμποδίσει την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη διάρκεια του Πάσχα.

Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Αμπέλα είπε ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν νωρίτερα μέσα στον Μάρτιο, περιλαμβανομένων του κλεισίματος σχολείων και εστιατορίων, αποδείχτηκαν αποτελεσματικά, αλλά παρότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται δεν είναι ακόμη η ώρα για να αρθούν οι περιορισμοί.

Ο ίδιος είπε ότι τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα αυξηθούν στα 300, από 100, ευρώ ανά άτομο. Οι κανόνες αυτοί δεν αφορούν μέλη του ίδιου νοικοκυριού.

Η χώρα επέτρεπε μέχρι σήμερα τις συναντήσεις έως τεσσάρων ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τον Αμπέλα, όλοι οι ταξιδιώτες που θα φτάνουν στη Μάλτα θα πρέπει από αύριο να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού που θα έχει πραγματοποιηθεί έως και 72 ώρες πριν από την αναχώρησή τους.

Όσοι θα φτάνουν χωρίς να έχουν κάνει τεστ, θα υποβάλλονται κατά την άφιξή τους και όσοι αρνούνται ή βγαίνουν θετικοί θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Η νησιωτική αυτή χώρα των 500.000 κατοίκων κατέγραψε 510 κρούσματα -αριθμό ρεκόρ- στις 10 Μαρτίου, αλλά έκτοτε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται συστηματικά με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει σήμερα μόλις 67 νέα κρούσματα και τον μικρότερο αριθμό ενεργών κρουσμάτων από την αρχή του χρόνου (1.402).

Ο υπουργός Υγείας Κρις Φιρν έγραψε χθες στο Twitter ότι το 30% του ενήλικου πληθυσμού της Μάλτας έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση κατά του κορωνοϊού και ένα ποσοστό 12% με 13% και με τη δεύτερη, γεγονός που τοποθετεί τη χώρα στην κορυφή των εμβολιασμών στην Ε.Ε.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021, 18:31Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει