Η Μάχη της ΙστιαίαςΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021, 20:34

Αποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης – Νίκος Χριστοφάκης 

Η μητέρα των μαχών δίνεται απόψε για να προστατευτεί η Ιστιαία από τις φλόγες που πλησιάζουν απειλητικά. Δύο είναι τα μέτωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Βόρειας Εύβοιας.

Το πρώτο βρίσκεται στην Αβγαριά για την οποία στις 19.49 δόθηκε εντολή εκκένωσης προς την Ιστιαία από το 112. Στο πύρινο μέτωπο παραμένουν πυροσβέστες και εθελοντές, οι οποίοι είναι έτοιμοι να δώσουν ολονύχτια μάχη για να υπερασπιστούν το χωριό.

 

 Παρά το μήνυμα του 112 πολλοί κάτοικοι αρνούνται να φύγουν, καθώς δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος αφού το μέτωπο είναι ακόμα μακριά. Όπως λένε, όμως, κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι πιθανό να φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού. 

 

 

 

Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται στις Καματριάδες. Εκεί, εκτός από πυροσβέστες και κατοίκους έχουν συγκεντρωθεί μετά από κάλεσμα και πολλοί άνθρωποι από την Αθήνα, για να λάβουν μέρος στην επιχείρηση πυρόσβεσης και να προστατεύσουν το χωριό και τις καλλιέργειες των κατοίκων. Όπως λένε όλοι, οι Καματριάδες είναι ένα πολύ κρίσιμο μέτωπο, αφού, αν η πυρκαγιά περάσει, η Ιστιαία είναι πλέον πολύ κοντά. 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                               


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021, 20:43Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει