Η Μέρκελ συνεχίζει διαδικτυακά, λόγω κορονοϊού, τον διάλογο με τους πολίτες


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 17:20

Η καγκελάριος Μέρκελ (CDU) τίθεται και πάλι στη διάθεση των πολιτών για να απαντήσει σε ερωτήσεις τους, αυτή τη φορά όμως λόγω κορωνοϊού στο διαδίκτυο από την επόμενη εβδομάδα.

«Προγραμματίζονται συνολικά τέσσερις τέτοιοι διάλογοι με τους πολίτες, στον καθένα από τους οποίους θα λαμβάνει μέρος μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα και οι διάλογοι θα μεταδοθούν ζωντανά στον ιστότοπο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σήμερα στο Βερολίνο.

Στην εναρκτήρια διαδικτυακή συνάντηση την επόμενη Πέμπτη,  θα θέσουν ερωτήματα στην καγκελάριο εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές, ενώ στους τρεις περαιτέρω γύρους διαλόγου, θα λάβουν μέρος απασχολούμενοι στο κλάδο υγείας, αστυνομικοί και σπουδαστές, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ.

Ο Ζάιμπερτ  διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχουν προκαθορισμένα θέματα για το διάλογο. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν οι ίδιοι να «καθορίσουν την κατεύθυνση της συζήτησης με τις ερωτήσεις και τις  προτάσεις τους, αλλά είμαι πολύ σίγουρος ότι το ζήτημα του κορωνοϊού θα ανακύψει επίσης σε αυτόν τον διάλογο».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, «η καγκελάριος θέλει να συνδέσει τους διαδικτυακούς διαλόγους με  τη «μακρά παράδοση των διαλόγων με τους πολίτες, κατά τη διάρκεια των οποίων επεδίωκε επανειλημμένως την άμεση ανταλλαγή απόψεων». Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αυτή η ανταλλαγή απόψεων πραγματοποιείται τώρα στο διαδίκτυο». 

Πηγή: (γεμμανικό) AFP


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 17:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει