Η Μαλαισία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων Covid-19 του τελευταίου τριμήνουΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021, 14:54

Η Μαλαισία ανέφερε σήμερα τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού σε διάστημα άνω των τριών μηνών, καθώς η χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας αντιμετωπίζει μια νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Το Yπουργείο Υγείας ανέφερε 4.855 νέα κρούσματα -ο υψηλότερος αριθμός μετά τις 31 Ιανουαρίου- και 27 θανάτους. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 458.077 κρούσματα και 1.788 θάνατοι.

Τη Δευτέρα η Μαλαισία επέβαλε εθνικό lockdown, απαγορεύοντας τις εσωτερικές μετακινήσεις και κλείνοντας τα σχολεία. Από τον Ιανουάριο βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Η τελευταία αύξηση οφείλεται εν μέρει στις υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγές του ιού που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες εβδομάδες. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το Yπουργείο Υγείας προειδοποίησε ότι μέχρι τα μέσα Μαΐου τα ημερήσια νέα κρούσματα πιθανόν να αγγίζουν τις 5.000, αριθμός ο οποίος δεν έχει καταγραφεί μετά τα τέλη Ιανουαρίου.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021, 15:04Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει