Η Μαρία Γκράτσια Κιούρι μιλά για την κολεξιόν SS 2021 του Dior


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, 01:48

«Αλλάζουμε το λάιφ στάιλ μας» δηλώνει η Μαρία Γκράτσια Κιούρι (Maria Grazia Chiuri). «Θέλουμε κάτι που γεννά επιθυμία, αλλά πιο άνετο. Είναι προφανές ότι η ζωή μας είναι εντελώς διαφορετική. Άρα, προσπαθώ να μεταφράσω αυτό που νιώθω γύρω μου, αυτό που βλέπω στις γυναίκες που ξέρω» τονίζει η διευθύντρια δημιουργικού στον οίκο Dior σε συνέντευξη που παραχώρησε στο AnOther και στην οποία μιλά για την κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 του οίκου.

Η κολεξιόν παρουσιάστηκε σε χώρο ο οποίος διαμορφώθηκε στον κήπο Jardin des Tuileries, στην καρδιά του Παρισιού, ενώπιον ενός ολιγάριθμου κοινού το οποίο φορούσε προστατευτικές μάσκες Dior.

«Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να ξεκινήσω μια καινούργια κολεξιόν τώρα που το λάιφ στάιλ μας είναι τελείως διαφορετικό από ό,τι στο παρελθόν» σχολιάζει. «Πραγματικά πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή να δώσεις σε μια κολεξιόν το μήνυμα ότι αν ντυθείς με αυτά τα ρούχα αισθάνεσαι εμπιστοσύνη, αισθάνεσαι καλά στο σώμα σου. Η οπτική γωνία μου τώρα είναι ότι είναι πιο ιδιωτική η σχέση που έχεις με τα ρούχα σου. Γιατί είσαι μόνη, τώρα, στο σπίτι, στο γραφείο. Άρα, η σχέση μας με τα ρούχα είναι διαφορετική, είναι πιο ιδιωτική».

Το κύριο θέμα της κολεξιόν ήταν το κολάζ: ιδεολογικό κολάζ περισσότερο παρά κατά κυριολεξία κολάζ (αν και δεν έλειπαν οι αντιπαραθέσεις τόσο σε κόψιμο όσο και σε υφάσματα). «Ο Germano Gelant έγραψε “Κόβω σημαίνει σκέφτομαι”» θυμίζει η Κιούρι. «Κολάζ δεν σημαίνει μόνο αναμειγνύω – για μένα, κολάζ σημαίνει επίσης να φέρνεις μαζί διαφορετικές ιδέες, στοχασμούς για το μέλλον».

«Σε αυτή τη συγκυρία είναι σημαντικό να δημιουργείς μια κολεξιόν – να δημιουργείς ρούχα – στα οποία το σώμα σου να αισθάνεται σαν στο σπίτι του» τονίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, 01:48

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει