Η μεγάλη πόλη Μπανγκαλόρ τίθεται εκ νέου σε lockdown

Περισσότερα από 13 εκατομμύρια κάτοικοι της μεγάλης πόλης και της επαρχίας Μπανγκαλόρ, στη νότια Ινδία, εισέρχονται από απόψε το βράδυ εκ νέου σε lockdown σχεδόν δέκα ημερών προκειμένου να ανακόψουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Αφού επέβαλε ένα άγριο lockdown σε εθνική κλίμακα στα τέλη Μαρτίου, η Ινδία ήρε τα μέτρα περιορισμού στις αρχές Ιουνίου, όμως τα νέα τοπικά lockdown πολλαπλασιάζονται σε όλη τη χώρα της νότιας Ασίας, όπου η επιδημία εξακολουθεί να μαίνεται.

Η δεύτερη πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο καταμετρά μέχρι σήμερα 23.727 θανάτους για 906.752 δηλωμένα κρούσματα της ασθένειας Covid-19, αριθμοί που αυξάνονται γρήγορα. Οι ειδικοί εκτιμούν πως δεν έχει ακόμη φτάσει η κορύφωση της επιδημίας.

Η Μουμπάι και το Νέο Δελχί ήταν μέχρι τώρα οι πληγείσες από την πανδημία περιοχές, όμως η Μπανγκαλόρ, έδρα ινδικών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, αναδύεται ως μια νέα εστία του ιού, με 19.702 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι χθες, Δευτέρα, το βράδυ.

Η τοπική κυβέρνηση επέβαλε νέο lockdown στην πόλη και σε γειτονικούς τομείς. Τα μέτρα περιορισμού τίθενται σε ισχύ σήμερα στις 20:00 τοπική ώρα (17:30 ώρα Ελλάδας) και θα διατηρηθούν μέχρι το πρωί της 23ης Ιουλίου.

Η κυκλοφορία των δημόσιων μέσων μεταφοράς θα ανασταλεί και μόνο οι βασικές υπηρεσίες και τα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης θα μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Νέο lockdown ισχύει επίσης στην πόλη Πούνε (Μαχαράστρα, δυτικά). Πολλά κρατίδια, μεταξύ των οποίων τα Ούταρ Πραντές, Ταμίλ Ναντού, Κεράλα και Άσαμ, ανακοίνωσαν τις τελευταίες ημέρες επιπλέον περιορισμούς προκειμένου να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού.

Στο μεταξύ, σε μια σπάνια αχτίδα ελπίδας, η πρωτεύουσα Νέο Δελχί, όπου η δραστηριότητα έχει επανέλθει περίπου σε κανονικά επίπεδα, κατέγραψε ‘μόνο’ 1.246 νέα κρούσματα χθες, τον πιο χαμηλό ημερήσιο απολογισμό της εδώ και 35 ημέρες.

Μπροστά σε αυτή τη βελτίωση η μεγαλούπολη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν κορεσμό των νοσοκομείων της, ανέστειλε προς το παρόν το σχέδιό της να μετατρέψει αθλητικά στάδια σε κέντρα απομόνωσης για τους ασθενείς με Covid-19.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει