Η μικρή Βαλεντίν βρέθηκε στη Λυών


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020, 12:01

Καλά στην υγεία της είναι η μικρή Βαλεντίν, η οποία εντοπίστηκε στη Γαλλία από τις αρχές της χώρας. Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία εκτίμησε ότι η περίπτωση της εξαφάνισης της μικρής κοπέλας ήταν περίεργη και θεώρησε ύποπτο τον πατέρα της, ο οποίος αποκάλυψε ότι την έψαξε για λίγο στην περιοχή του Παγκρατίου και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι τους και αποκοιμήθηκε. 

Η 7χρονη αγνούνταν από τις 23 Δεκεμβρίου από το Παγκράτι. Οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την υπόθεση είχαν ζητήσει τη συνδρομή των Γάλλων συναδέλφων τους. Για τον εντοπισμό της είχε εκδοθεί amber alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πατέρας του κοριτσιού αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα μαζί με έξι ακόμα άτομα, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί μετανάστευσης, ενώ οι Αρχές εντόπισαν στον χώρο που διαμένουν και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Μάλιστα ο πατέρας της 7χρονης είχε κληθεί από τις αστυνομικές Αρχές προκειμένου να καταθέσει εκ νέου προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε η μικρή Βαλεντίν.

Η Ελληνική Αστυνομία ανέκρινε και τον συγκάτοικό του, ονόματι Αμπελκά.

Ο ίδιος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις δύο φορές που εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο, αλλά και για το ταξίδι που έκανε στη Γαλλία λίγους μήνες πριν την εξαφάνιση της Βαλεντίν. 

Ο πατέρας του παιδιού ισχυρίστηκε πως τον πλησίασαν δυο φορές από ΜΚΟ και του ζήτησαν να δώσει το παιδί του για υιοθεσία, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Αυτό συνέβη με το που πάτησαν το πόδι τους στη Μυτιλήνη μετά τη φυγή τους από το Κονγκό.

«Ναι, μου πρότειναν να υιοθετήσουν τη Βαλεντίν» είπε. «Στη Μυτιλήνη δύο φορές και μία στην Αθήνα. Μου έκαναν μάλιστα αυτή την πρόταση από ΜΚΟ, αλλά δεν δέχτηκα, γιατί είναι το μοναδικό άτομο που έχω στη ζωή μου και είπα ότι, αν είναι να πεθάνω, θα πεθάνω μαζί με τη Βαλεντίν». Ο ίδιος πιστεύει ότι η Βαλεντίν ζει και θα βρεθεί, ενώ επιμένει στην αρχική του καταγγελία ότι η κόρη του χάθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου στο δρόμο για το σούπερ μάρκετ στο Παγκράτι.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020, 12:40

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει