Η Μπριζίτ Μπαρντό τάσσεται υπέρ των «Κίτρινων Γιλέκων»Tο παλαιό ίνδαλμα του γαλλικού κινηματογράφου Μπριζίτ Μπαρντό, που είχε εκφρασθεί υπέρ του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» ήδη από το ξεκίνημά του τον περασμένο Νοέμβριο, δήλωσε πως «κατανοεί» αυτά που βιώνουν οι διαδηλωτές και χαρακτήρισε «απολύτως μη πειστικό» τον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

«Κατανοώ αυτά που βιώνουν, την καθημερινή τους οργή», τονίζει η Μπαρντό σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη εφημερίδα Midi Libre για την «Όγδοη πράξη» των κινητοποιήσεων των «Κίτρινων Γιλέκων», οι οποίες έβγαλαν χθες στους δρόμους της Γαλλίας πάνω από 50.000 ανθρώπους και σημαδεύθηκε από επεισόδια και πολλές συλλήψεις σε αρκετές πόλεις της χώρας.

«Όταν βλέπω εκατομμύρια να ξοδεύονται σε αφάνταστα άχρηστα πράγματα, όταν βλέπω τους πολιτικούς να μετακινούνται με ιδιωτικά αεροσκάφη, αυτοκίνητα, οδηγούς. Όταν βλέπεις όλα αυτά τα σκορπισμένα χρήματα δεν μπορείς να το αντέξεις. Ας τα δώσουνε στους ανθρώπους που δεν έχουν πια ούτε τα χρειώδη», τονίζει η Μπαρντό στην περιφερειακή αυτή εφημερίδα.

Ερωτηθείσα για την απάντηση του Μακρόν στις κινητοποιήσεις των «Κίτρινων Γιλέκων», η Μπαρντό τη χαρακτήρισε «απολύτως μη πειστική».

Στο Παρίσι 35 άνθρωποι συνελήφθησαν, εκ των οποίων 27 ηλικιωμένοι, κι ετέθησαν σε προσωρινή κράτηση, ανακοινώθηκε σήμερα από την εισαγγελία του Παρισιού. Η ημέρα σημαδεύθηκε από την εισβολή των διαδηλωτών στα γραφεία του κυβερνητικού εκπροσώπου Μπενζαμέν Γκριβό με ένα μικρό εκσκαφικό μηχάνημα. Επίσης πολλά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν.

Στη Ντιζόν, οι διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε έναν στρατώνα της χωροφυλακής, ξηλώνοντας τα κάγκελα της περιβόλου, χωρίς όμως να υπάρξει και εισβολή «Κίτρινων Γιλέκων» στο εσωτερικό του, σύμφωνα με το Σώμα. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πλάκες του οδοστρώματος στις δυνάμεις της τάξης, οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα. Ο απολογισμός της κινητοποίησης 1.200 ανθρώπων (3.500 σύμφωνα με τους διοργανωτές) ήταν δύο ελαφρά τραυματίες χωροφύλακες και 25 συλλήψεις.

Επιπλέον, η Ενγκρίντ Λεβαβασέρ, μία από τις εξέχουσες μορφές του κινήματος, η οποία επρόκειτο να συμμετάσχει ως σχολιάστρια στο πληροφοριακό δίκτυο BFMTV αναγκάσθηκε να αρνηθεί την πρόσκληση ένεκα των έντονων επικρίσεων που διατυπώθηκαν για το ενδεχόμενο αυτό στο διαδίκτυο. Το δίκτυο εξέφρασε την λύπη του για το «κλίμα βίας που οδηγεί, υπό την πίεσή του, σε περιορισμό της άσκησης έστω κι ενός απλού δημοκρατικού διαλόγου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019, 13:24

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει