Η νέα κυβέρνηση του Φλορίν Κίτσου έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιοΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020, 01:21

Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας έδωσε την Τετάρτη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Φλορίν Κίτσου, λίγες ημέρες πριν να ξεκινήσει η εκστρατεία εμβολιασμού για τον Covid-19 στη χώρα που αγωνίζεται να αναζωογονήσει την οικονομία της.

Η κυβέρνηση χρειαζόταν 233 ψήφους και έλαβε συνολικά 260, ενώ 186 βουλευτές την καταψήφισαν.

«Η κυβέρνησή μου θα έχει δύο μεγάλους στόχους: να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση και να ξαναβάλουμε σε τροχιά την οικονομία», είπε ο 48χρονος Φλορίν Κίτσου, που ήταν υπουργός Οικονομικών στην απερχόμενη κυβέρνηση. Ο Κίτσου έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης την Τρίτη, μετά τη συμφωνία τριών κεντροδεξιών κομμάτων τα οποία εξασφάλισαν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου.

Τα 20 χαρτοφυλάκια της νέας κυβέρνησης μοιράστηκαν στα τρία κόμματα (το φιλελεύθερο PNL, το μεταρρυθμιστικό USR-Plus και το μειονοτικό UDMR) ανάλογα με τη δύναμή τους στο κοινοβούλιο. Στο υπουργικό συμβούλιο μετέχει μόνο μία γυναίκα, που ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας, γεγονός που προκάλεσε πολλές επικρίσεις εκ μέρους μη κυβερνητικών οργανώσεων.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020, 01:21Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει