Η Νέα Υόρκη κλείνει και πάλι τα σχολεία


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020, 12:14

Πάνω από 250.000 είναι οι νεκροί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ την ώρα που η Νέα Υόρκη αναγκάζεται να κλείσει τα σχολεία για δεύτερη φορά.

Τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης θα κλείσουν την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, καθώς η πόλη διανύει το δεύτερο κύμα κορωνοϊού και αγωνίζεται να ανασυγκροτηθεί από την καταστροφική άνοιξη, τότε που ήταν παγκόσμιο επίκεντρο της πανδημίας.

Το κλείσιμο των σχολείων προκάλεσε το γεγονός ότι η πόλη έφτασε το 3% του ποσοστού θετικότητας σε σχέση με τον κυλιόμενο μέσο όρο. Χίλια οχτακόσια σχολεία με 1,1 εκατομμύρια μαθητές, παρέμειναν ανοιχτά για προσωπική εκπαίδευση για λιγότερο από οκτώ εβδομάδες.

Ήταν μεγάλη απογοήτευση για τον δήμαρχο Bill de Blasio, ο οποίος ήταν ο πρώτος δήμαρχος στη χώρα που άνοιξε ξανά τα σχολεία. Η μετάβαση σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα διακόψει την εκπαίδευση πολλών από τα περίπου 300.000 παιδιά που έχουν ήδη παρακολουθήσει προσωπικά μαθήματα και θα δημιουργήσει προβλήματα στους γονείς, οι οποίοι υπολόγιζαν ότι τα παιδιά τους είναι στο σχολείο για τουλάχιστον ένα μέρος της εβδομάδας.

«Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα, αλλά αυτή είναι μια προσωρινή κατάσταση», δήλωσε ο De Blasio την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου η οποία καθυστέρησε πέντε ώρες λόγω εκτενούς συνομιλίας μεταξύ του δημάρχου, του κυβερνήτη και των ηγετών των συνδικάτων. Ο δήμαρχος επισήμανε ότι «τα σχολεία μας θα ανοίξουν και πάλι», αλλά πρόσθεσε ότι το άνοιγμα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο τον επόμενο μήνα ή και λίγο αργότερα.

Το κλείσιμο των σχολείων σηματοδοτεί την έναρξη μιας ανησυχητικής νέας φάσης της μάχης της πόλης ενάντια στον κορωνοϊό. Ο δήμαρχος και ο κυβερνήτης Andrew M. Cuomo δήλωσαν την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου ότι περαιτέρω περιορισμοί στη δημόσια ζωή «έρχονται σύντομα».

Η επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας ήταν μία φυσική κίνηση σε μια σκοτεινή εποχή για την πόλη, με τα θέατρα να είναι ακόμα κλειστά, πολλά γραφεία να είναι κενά και το σύστημα μαζικής μεταφοράς να αντιμετωπίζει την απειλή μείωσης υπηρεσιών εάν η ομοσπονδιακή βοήθεια δεν φτάσει σύντομα.

Πηγή: nytimes.com


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020, 12:14

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει