Η νίκη Μπάιντεν είναι ένα «καλό νέο» για την Ισπανία και την Ε.Ε.


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, 01:31

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ χαιρέτισε την Τρίτη την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ, ως ένα «πολύ καλό νέο για την Ισπανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Δημοκρατικός, που αναμένεται να διαδεχθεί στον προεδρικό θώκο τον Ντόναλντ Τραμπ τον Ιανουάριο, θεωρείται πιο θετικά διακείμενος στα συμφέροντα της Ευρώπης, ιδίως στο θέμα των εμπορικών σχέσεων, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

«Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ καλό νέο για την Ισπανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από τέσσερα περίπλοκα και δύσκολα χρόνια που είχαμε με την απερχόμενη διοίκηση, με τη διοίκηση Τραμπ», απάντησε ο Πέδρο Σάντσεθ ενώπιον βουλευτών, που τον ρώτησαν σχετικά.

Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι ο Τραμπ «αύξησε τους φόρους, οι οποίοι επηρεάζουν σημαντικούς τομείς της οικονομίας μας, όπως εκείνον στη βιομηχανία γεωργικών τροφίμων».

«Πιστεύω πως έχουμε όλοι επίγνωση για το τι συνέβη τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τη διοίκηση των ΗΠΑ και τη σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η ελαιουργική βιομηχανία της Ισπανίας επλήγη, όταν η Ουάσιγκτον επέβαλε δασμούς ύψους 35% στις εξαγωγές μαύρων ισπανικών ελιών το 2018, υπό το επιχείρημα ότι πωλούνταν σε πολύ χαμηλή τιμή και επωφελούνταν άδικων επιδοτήσεων σε βάρος των Αμερικανών παραγωγών.

Η διοίκηση Τραμπ επέβαλε επίσης δασμούς σε πολλά γεωργικά προϊόντα από την Ευρώπη, όπως το κρασί και το τυρί, στο πλαίσιο μιας αντιπαράθεσης για τις επιδοτήσεις που λάμβανε ο ευρωπαϊκός όμιλος αεροναυπηγικής Airbus, βασικός ανταγωνιστής της αμερικανικής Boeing.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, 01:31

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει