Η ΝΔ διέγραψε τον Σπήλιο Κρικέτο για δηλώσεις μίσους και ρατσισμούΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023, 18:49

Στη διαγραφή του υποψήφιου βουλευτή Σπήλιου Κρικέτου μετά τις δηλώσεις του σχετικά με το ναυάγιο στην Πύλο προχώρησε η ΝΔ.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής:

«Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη ο υποψήφιος βουλευτής, Σπήλιος Κρικέτος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Απόψεις , όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπ. Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας. Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ».

Οι δηλώσεις που οδήγησαν στη διαγραφή

Ο υποψήφιος με τη ΝΔ και πρώην γγ της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, μιλώντας στο Kontra για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο είπε για τους μετανάστες:

«Πού δουλεύουν αυτοί οι άνθρωποι; Πού βγάζουν χρήματα για να ζήσουν; Πουθενά. Σε κλοπές είναι κάθε μέρα οι περισσότεροι και είναι γεμάτα τα ΑΤ» για να προσθέσει: «Οι προηγούμενοι που δεν πνίγηκαν, τι έκαναν; Αυτό έκαναν». Κατά τον κ. Κρικέτο «το μόνο σίγουρο είναι ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αντέξει άλλους μετανάστες. Καταλαβαίνετε όλοι το γιατί. Κάντε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και δείτε τι συμβαίνει».

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023, 18:54Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει