Η ΝΔ επιχειρεί να ελέγξει την Επιτροπή ΑνταγωνισμούΟ τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την αντικατάσταση των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού επιχειρεί «να ελέγξει απολύτως την Αρχή με κομματικούς εγκάθετους».

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε, δυστυχώς, ανεπαρκέστατο έργο επί θητείας Κυριτσάκη, ο οποίος είχε παρουσιαστεί από τα μέσα Ενημέρωσης ως φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη και είχε ως διευθυντή του γραφείου του έναν άνθρωπο, ο οποίος ασκούσε ταυτόχρονα χρέη συμβούλου του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε ο κ. Παππάς σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, συμπληρώνοντας πως επρόκειτο για «μία θεμελιώδη σύγκρουση συμφερόντων».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, η επιλογή της ΝΔ να φέρει αυτή τη διάταξη «λίγες ημέρες πριν από τον Δεκαπεντάγουστο δεν είναι καθόλου αθώα, καθώς αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής για το τι συμβαίνει στο μονοπώλιο της διανομής του Τύπου».

Επικαλούμενος την ευρωπαϊκή οδηγία 2019/1, η οποία ορίζει ότι οι όροι διορισμού και παύσης των μελών μιας Αρχής πρέπει να είναι γνωστοί πριν τον διορισμό τους, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η ΝΔ θα φάει τα μούτρα της με αυτή την ιστορία».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019, 21:48

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει