Η ΝΔ μετατρέπει τον ΕΦΚΑ σε κομματικό φέουδοΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, 16:51

Κομματικές τοποθετήσεις της ΝΔ σε θέσεις διευθυντών στον ΕΦΚΑ καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής. Υποστηρίζει ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν είναι κομματικό φέουδο, που διοικούν οι μετακλητοί των κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του, σύμφωνα με την Ευαγγελία Λιακούλη, γραμματέα τη Κ.Ο και αρμόδια για τον Τομέα Δημόσιας Διοίκησης.

Σε δήλωσή της, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ο ολισθηρός δρόμος του πελατειασμού θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποσάθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, με οδυνηρές συνέπειες τόσο για τους πολίτες όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους Δικαίου».

Επιπλέον, κατηγορεί τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, αναφέροντας ότι «ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού, διορισμένος από την κυβέρνηση (χωρίς να έχει ακολουθηθεί καμία αξιοκρατική διαδικασία για την επιλογή του -ούτε καν εκείνη που η ίδια θέσπισε), αποφασίζει να επιλέξει για προϊσταμένους στη διοικητική ιεραρχία του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, πολίτες από τον ιδιωτικό τομέα, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες επιλογής στελεχών και το ΑΣΕΠ».

Η κ. Λιακούλη επισημαίνει ακόμη ότι «οι εκλεκτοί τους δεν θα έχουν, βεβαίως, τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις των τυπικών δημοσίων υπαλλήλων, ενώ τονίζει πως το σχέδιο νόμου που βρίσκεται σε διαβούλευση απαξιώνει, επιπλέον, και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, την παραγωγική σχολή στελεχών του ελληνικού Δημοσίου, μιας και πουθενά δεν προβλέπεται ενίσχυση της υποψηφιότητας των αποφοίτων της Σχολής για τις θέσεις διευθυντών του ΕΦΚΑ».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, 16:52Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει