Η νεαρή Βολιώτισσα Ευ. Γιαλίδη συνήγορος του κτηνοτρόφου που απειλούσε να αυτοκτονήσει

…τον περασμένο Αύγουστο με κυνηγετικό όπλο στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη

Η νεαρή Βολιώτισσα δικηγόρος Ευαγγελία Γιαλίδη ανέλαβε ως συνήγορος υπεράσπισης την υπόθεση που τον περασμένο Αύγουστο είχε πάρει πανελλήνια διάσταση και αφορά στον 34χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος είχε εισβάλλει, κρατώντας κυνηγετικό όπλο, στα γραφεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμών και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), απειλώντας να αυτοκτονήσει, αφού νωρίτερα ζήτησε χωρίς να απειλήσει τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν.

Ο 34χρονος κτηνοτρόφος τότε, μετά από ενέργειες ειδικού διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ., είχε αφοπλιστεί και οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, όπου και του αποδόθηκαν οι κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Η νεαρή Βολιώτισσα νομικός, η οποία δραστηροποιείται, πλέον του Βόλου και στην συμπρωτεύουσα, έχοντας λάβει την σχετική δικογραφία, αναμένει την κλήση για την υπεράσπιση του πελάτη της, εμφανιζόμενη αισιόδοξη.

Η Ευαγγελία Γιαλίδη, έχοντας εντρυφήσει σε ζητήματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες, είναι επίσης Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου, προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού, ενώ έχει και έντονη εθελοντική δράση όντας μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, της Ομάδας Νομικών για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, της NA.F.TH.A. (Άμεση Πράξη κατά της Ρατσιστικής Βίας στη Θεσσαλονίκη) αλλά και του προγράμματος νομικής βοήθειας με στόχο την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών σε όλες τις μορφές της.

Είναι κόρη του Διευθυντή του ιδρύματος Άσπρες Πεταλούδες Κώστα Γιαλίδη, στο οποίο επίσης προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει