Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Μαγνησίας για την ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το απόγευμα της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα ρίξει το σήμα της ΕΡΤ τα μεσάνυχτα, χωρίς να διευκρινίσει αν και πότε θα ξαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση. 2.656 εργαζόμενοι απολύονται. Χωρίς ντροπή, σαν να πρόκειται για το δικό τους μαγαζί, αποφάσισαν και πράττουν αυτό που μόνον χούντες έχουν επιβάλλει. Η 19η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που φιμώνει την δημόσια ραδιοτηλεόραση, μαζί και τους περιφερειακούς σταθμούς, και αυτόν του Βόλου, πρέπει να γίνει η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι για τον ελληνικό λαό, που τον θέλουν αποπροσανατολισμένο και έρμαιο στα συμφέροντα της διαπλοκής. Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι πράξη ενάντια στην πολυφωνία. Είναι επίσης θέμα Δημοκρατίας. Την θυσιάζουν, μαζί με τους εργαζόμενους σε αυτήν, στον μνημονιακό βωμό, νομίζοντας ότι είναι εύκολη λεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων που αντιστέκονται με τον τρόπο που γνωρίζουν καλύτερα: τα μικρόφωνά τους είναι το όπλο τους ενάντια στην καταστροφική πολιτική που ασκεί μια κυβέρνηση που άλλα έταξε κι άλλα κάνει.
Που εφαρμόζει το «δόγμα του σοκ», σήμερα στην ΕΡΤ κι αύριο σε όλους μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας καλεί όλους τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που πετιούνται στον δρόμο με μια παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση, απαιτώντας ταυτόχρονα το δικαίωμά τους στην αντικειμενική και ποιοτική ενημέρωση και στον πολιτισμό.
Απαιτώντας επίσης το δικαίωμά τους να ζουν σε μια χώρα με δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτός ο αγώνας, αν το πιστέψουμε και το θελήσουμε, μπορεί να βάλει φραγμό στην πολιτική της διεθνούς και της εγχώριας τρόικας.
Ως εδώ και μη παρέκει

Μπορεί επίσης να σας αρέσει