Η Νότια Κορέα κατέγραψε 146 νέα κρούσματα κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020, 07:20

Η Νότια Κορέα κατέγραψε χθες 146 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, τον υψηλότερο αριθμό της εβδομάδας, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές, ενώ τις τελευταίες ημέρες η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση στα «εισαγόμενα» περιστατικά από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) δεν διευκρίνισαν πόσα από τα νέα κρούσματα της Παρασκευής είναι «εισαγόμενα» καθώς συνεχίζονται οι έρευνες και η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Ο ημερήσιος απολογισμός ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 9.478, σύμφωνα με τα KCDC. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 5, στους 144. Η χώρα ανακοινώνει παρόμοια στοιχεία ημερήσιας εξάπλωσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μειωμένα από το υψηλό των 900 και πλέον κρουσμάτων στα τέλη Φεβρουαρίου. Από τα 9.478, τα 363 χαρακτηρίζονται «εισαγόμενα» κρούσματα, με βάση τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία. Η πρόσφατη αύξηση των «εισαγόμενων» κρουσμάτων ώθησε τις Αρχές να επιβάλλουν πιο αυστηρούς κανόνες εισόδου στη χώρα για τους ταξιδιώτες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Τα 64 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στις 22 Μαρτίου είναι ο χαμηλότερος αριθμός από τις 29 Φεβρουαρίου, όταν καταγράφονταν 909 κρούσματα μόλυνσης.

Παράλληλα, η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε 109 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 1.245, καθώς και τον θάνατο ενός ακόμα ανθρώπου λόγω του κορωνοϊού. Συνολικά 6 άνθρωποι στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της πανδημίας.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020, 07:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει