Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και αποτελεί -πρέπει να αποτελεί- φόρο τιμής και αναγνώρισης στους μακροχρόνιους επίπονους αγώνες των γυναικών για εργασιακή και πολιτική ισότητα, δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Σήμερα, μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, την επιδείνωση της φτώχειας, την έκρηξη της ανεργίας, την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική εξαθλίωση, οι γυναίκες βιώνουν την ανασφάλιστη εργασία, την οικονομική ανέχεια που τους στερεί την αξιοπρέπεια και τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν την επιβίωση των οικογενειών τους.

Μια τέτοια μέρα δε πρέπει να ξεχνάμε και τα αμέτρητα φαινόμενα βίας σε βάρος τους σε όλες τις εκφάνσεις, ψυχολογική, λεκτική, σεξουαλική, οικονομική.

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας πρωτοστατεί στην ανάδειξη και αναγνώριση του ρόλου των γυναικών και των ζητημάτων που τους αφορούν.

Οι γυναίκες είναι πρωτοπόρες, είναι πηγή έμπνευσης ως κόρες, μάνες, σύζυγοι, εργαζόμενες στέκονται στην πρώτη γραμμή και δίνουν καθημερινά τις δικές τους μάχες για δικαιώματα, ελευθερία, δημοκρατία, αξιοπρέπεια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει