Η ΟΗΒ Hellas στην Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής ΤεχνολογίαςΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023, 15:15

Την ένταξη της ΟΗΒ Hellas, που δραστηριοποιείται εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια στον τομέα της Διαστημικής στην Ελλάδα, στην Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών, ανακοίνωσε σήμερα η ΕΒΙΔΙΤΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΒΙΔΙΤΕ χαιρέτισε την απόφαση της OHB Hellas να ενώσει τις δυνάμεις στην προσπάθεια ανάπτυξης του εθνικού οικοσυστήματος διαστημικής βιομηχανίας.

Η διαστημική βιομηχανία αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης καινοτομίας ενισχύοντας σημαντικά την οικονομία και την ασφάλεια της χώρας μας, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η OHB Hellas, εκτός από τον ρόλο της της ως system integrator για την υλοποίηση διαστημικών αποστολών και την υποστήριξη των ελληνικών προγραμμάτων, δρα και ως Κέντρο Ικανοτήτων (Competence Center) για τον όμιλο OHB SE Group σχετικά με τη δημιουργία και υλοποίηση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης σε δορυφορικά συστήματα εν τροχιά.

Η Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών, που ιδρύθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2008, περιλαμβάνει 48 τακτικά μέλη, ενώ το 2019 ο κύκλος εργασιών των εταιρειών ξεπέρασε τα 200 εκατ, ευρώ.

Το σύνολο των μελών αποτελούν ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες απασχολούν συνολικά πάνω από 2.000 εργαζόμενους.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023, 15:15Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει