Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και της Μαρίας ΣπυράκηΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023, 12:37

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και της Μαρίας Σπυράκη.

Το θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδρίαζε σήμερα ψηφίζοντας την σύσταση για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη με 18 ψήφους υπέρ και καμία κατά. 

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία για τον Έλληνα ευρωβουλευτή ακολούθησε του αιτήματος των βελγικών αρχών έπειτα από την καταγγελία βιασμού που έχει γίνει εις βάρος του προ τριετίας.

Το αίτημα των βελγικών αρχών ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα στις 17 Απριλίου και στις 30 Μαΐου η Επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη.

Αναφορικά με την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη υπενθυμίζουμε ότι ελέγχεται για δύο περιπτώσεις:

  • Για κοινοβουλευτικό συνεργάτη της που δεν ήταν παρών στον τόπο εργασίας του στις Βρυξέλλες, ώστε να ασκήσει τα καθήκοντά του, από τον Νοέμβριο του 2016 έως και τον Φεβρουάριο του 2020
  • Είσπραξη αποζημιώσεων για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από δύο συνεργάτες της Σπυράκη μεταξύ Νοεμβρίου 2014 – Φεβρουαρίου 2020 για τον πρώτο, και Ιουλίου 2014 – Φεβρουαρίου για το δεύτερο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023, 13:11Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει