Η Ομοσπονδία θα μπλοκάρει κάθε απόπειρα της Premier League να ακυρώσει τη σεζόν


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, 21:32

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας (F.A.) θα εμποδίσει κάθε προσπάθεια να κηρυχθεί άκυρη η εφετινή αγωνιστική περίοδος στην Premier League και να εξαλειφθούν οι υποβιβασμοί. Το αναφέρουν οι Times, εξηγώντας ότι βάσει κανονισμού η Ομοσπονδία πρέπει να συμφωνήσει υποχρεωτικά σε τυχόν αλλαγές στις ανόδους, τους υποβιβασμούς και τον αριθμό των ομάδων στην κορυφαία κατηγορία.

Ορισμένοι σύλλογοι της Premier League αντιτίθενται στην επανέναρξη της περιόδου πίσω από κλειστές πόρτες και σε ουδέτερα γήπεδα, ενώ τουλάχιστον μια από τις 20 ομάδες ζητεί να ακυρωθούν οι υποβιβασμοί σε περίπτωση διακοπής του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, η F.A. έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τη θέση του διοικητικού συμβουλίου της Premier League, σύμφωνα με την οποία η κατάταξη θα πρέπει να αποφασιστεί με βάση την αγωνιστική αξία, ακόμα και αν η τρέχουσα περίοδος θα πρέπει να μειωθεί, μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα επιμείνει στη χρησιμοποίηση των αποτελεσμάτων που καταγράφηκαν την περίοδο 2019-20 για να καθορίσει τους υποβιβασμούς και τις προκρίσεις στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2020-21. Επιπλέον, η Λίβερπουλ θα στεφθεί πρωταθλήτρια αν η περίοδος δεν καταστεί δυνατόν να συνεχιστεί.

Ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της F.A. δήλωσε στους Times ότι μια «λευκή» σεζόν στην Premier League, χωρίς υποβιβασμούς, θεωρείται απαράδεκτη από το διοικητικό όργανο του ποδοσφαίρου στην Αγγλία.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, 21:33

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει