Η Ουάσινγκτον πλησιάζει πιο κοντά στις τουρκικές απόψεις κατά τις συνομιλίες για μια ασφαλή ζώνη στη ΣυρίαΟι συνομιλίες ανάμεσα στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια σχεδιαζόμενη «ασφαλή ζώνη» στη βορειοδυτική Συρία ήταν «θετικές και μάλλον εποικοδομητικές» και οι ΗΠΑ πλησιάζουν πιο κοντά στις απόψεις της Τουρκίας για το θέμα, φέρεται ότι δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σήμερα, τρίτη ημέρα των συνομιλιών αυτών που διεξάγονται στην Άγκυρα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως ο Ακάρ δήλωσε ότι τα σχέδιά του για την ασφαλή ζώνη, τα οποία περιλαμβάνουν στρατιωτική ανάπτυξη, έχουν ολοκληρωθεί και η Τουρκία έχει γνωστοποιήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα προτιμούσε να ενεργήσουν μαζί.

Ο Ακάρ φέρεται επίσης να δήλωσε ότι οι τουρκο-αμερικανικές συνομιλίες στην Άγκυρα αναμένεται να τερματισθούν μέσα σε διάστημα ωρών. Οι βαθιές διαφορές μεταξύ των δύο όσον αφορά την έκταση και τη διοίκηση της ασφαλούς ζώνης έχουν ενισχύσει το ενδεχόμενο να αναλάβει η Τουρκία στρατιωτική δράση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019, 13:54

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει