Η Ουγγαρία δεν θα τηρήσει την «ασφαλή ταξιδιωτική» λίστα της Ε.Ε.

Η Ουγγαρία δεν θα τηρήσει τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσθήκη χωρών που δεν ανήκουν στην Ε.Ε. στην «ασφαλή» ταξιδιωτική λίστα, με την εξαίρεση της Σερβίας, ανακοίνωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Η Ένωση κατάρτισε λίστα από 14 χώρες που θεωρούνται «ασφαλείς» για επιχειρηματικά ή τουριστικά ταξίδια για να υποστηρίξει τον ευρωπαϊκό τουριστικό και ταξιδιωτικό τομέα. Η λίστα εγκρίθηκε από τους 27 με ειδική πλειοψηφία.

Οι 14 χώρες είναι: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε την σύσταση της Ε.Ε… διότι αυτό θα ήταν αντίθετο με τα υγειονομικά συμφέροντα του ουγγρικού λαού», δήλωσε ο Βίκτορ Ορμπάν σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Στη Σερβία, στον μόνο γείτονα της Ουγγαρίας προς το νότο που βρίσκεται εκτός της Ε.Ε, κατοικεί μεγάλη ουγγρική μειονότητα.

Η Ιταλία, με έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς θανάτων από τον Covid-19 παγκοσμίως, ανακοίνωσε επίσης ότι θα εξαιρεθεί και ότι θα διατηρήσει τους περιορισμούς της καραντίνας για όλες τις χώρες που δεν ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν.

Για τους ανθρώπους που διασχίζουν την Ουγγαρία με κατεύθυνση άλλες χώρες, η Βουδαπέστη θα επαναφέρει τον «ανθρωπιστικό διάδρομο» που λειτουργούσε στην κορύφωση του πρώτου κύματος της επιδημίας στην Ευρώπη, διευκρίνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

«Όποιος ταξιδεύει μέσω της Ουγγαρία θα πρέπει να χρησιμοποιεί αυτόν τον διάδρομο. Δεν θα του επιτρέπεται να εγκαταλείψει αυτόν τον διάδρομο και θα διατηρήσουμε αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους».

Μέχρι χθες, η Ουγγαρία είχε ανακοινώσει 4.157 κρούσματα της επιδημίας του κορωνοϊού και 586 θανάτους.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει