Η Ουγγαρία κατέγραψε ρεκόρ με 7.269 νέα κρούσματα κορωνοϊούΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021, 15:44

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού με 7.269 νέα κρούσματα, μια αύξηση κατά 14% από χθες, Παρασκευή, μετά την επιβολή νέων σκληρών περιοριστικών μέτρων αυτή την εβδομάδα για να περιοριστεί η ταχεία εξάπλωση της Covid-19.

Η χώρα αυτή των 10 εκατομμυρίων κατοίκων στην κεντρική Ευρώπη καταγράφει από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων και θανάτων στον κόσμο και η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν έκλεισε την Πέμπτη όλα τα σχολεία και τα περισσότερα καταστήματα.

Ο Ορμπάν δήλωσε την Παρασκευή πως περιμένει ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία θα αυξηθούν στις 15.000 έως 20.000 και πρόσθεσε πως το σύστημα υγείας της χώρας θα μπορέσει να ανταπεξέλθει χωρίς έξωθεν βοήθεια. Σήμερα νοσηλεύονται 7.250 ασθενείς, 750 από τους οποίους με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Η ουγγρική κυβέρνηση προσπάθησε να αποφύγει ένα lockdown πάση θυσία για αποφύγει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία της, που συρρικνώθηκε πέρυσι κατά 5,1%. Τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη και περιλαμβάνουν παράταση της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας και κλείσιμο των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα διαρκέσουν από τις 8 Μαρτίου έως τις 22 Μαρτίου, αλλά τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 7 Απριλίου.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021, 15:44Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει