Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Μπόρις Τζόνσον


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020, 12:07

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα έχει τηλεδιάσκεψη το Σάββατο το απόγευμα με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για να κάνουν «έναν απολογισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων» που διεξάγονται μεταξύ Ε.Ε. και Βρετανίας και να συζητήσουν «τα επόμενα βήματα», ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός της στο Twitter.

Η συνομιλία αυτή θα πραγματοποιηθεί έπειτα από μία ακόμη σημαντική εβδομάδα διαπραγματεύσεων για τη μελλοντική εμπορική σχέση Ε.Ε-Βρετανίας μεταξύ του Ευρωπαίου διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ και του Βρετανού ομολόγου του Ντέιβιντ Φροστ. Οι δύο άνδρες πρόκειται να συναντηθούν ξανά σήμερα.

Εξάλλου, η φον ντερ Λάιεν πρόκειται να συζητήσει την κατάσταση των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους ηγέτες σήμερα κατά τη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες.

Η Βρετανία αποχώρησε από την Ε.Ε. στις 31 Ιανουαρίου, όμως εξακολουθεί να εφαρμόζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες ως τις 31 Δεκεμβρίου, μια μεταβατική περίοδο στη διάρκεια της οποίας το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες ελπίζουν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη μελλοντική εμπορική τους σχέση.

Αν δεν υπάρξει συμφωνία, η βίαιη διακοπή των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο πλευρών θα πλήξει ακόμη περισσότερο τις οικονομίες τους, που έχουν υποστεί ισχυρό κλονισμό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Τζόνσον έχει θέσει την 15η Οκτωβρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί ευρωπαϊκή σύνοδος στις Βρυξέλλες, καταληκτική ημερομηνία για τη σύναψη συμφωνίας. Οι Ευρωπαίοι έχουν δώσει διορία ως το τέλος του μήνα.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020, 12:07

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει