Η Παλαιστίνη υπέβαλε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο καταγγελία κατά της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην ΙερουσαλήμΤο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έλαβε καταγγελία από το «Κράτος της Παλαιστίνης» εναντίον των ΗΠΑ, στην οποία αναφέρεται ότι η τοποθέτηση της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ παραβιάζει μια διεθνή συνθήκη και πρέπει να ανακληθεί.

ΤΟ ΔΠΔ υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ότι η Παλαιστίνη υποστηρίζει ότι η Σύμβαση της Βιέννης περί Διπλωματικών Σχέσεων του 1961 απαιτεί από μια χώρα να τοποθετεί την πρεσβεία της σε επικράτεια ενός κράτους υποδοχής. Ενώ το Ισραήλ ελέγχει στρατιωτικά την Ιερουσαλήμ, η κυριότητά της αμφισβητείται.

Τον Δεκέμβριο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας του Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και η νέα πρεσβεία εγκαινιάστηκε τον Μάιο.

Η καταγγελία της Παλαιστίνης ζητά από το Δικαστήριο «να διατάξει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να αποσύρουν την διπλωματική (τους) αποστολή από την Ιερή Πόλη της Ιερουσαλήμ».

Το ΔΠΔ είναι το το κύριο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ για την επίλυση διαφορών μεταξύ εθνών.

Η Παλαιστίνη αναγνωρίστηκε από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 2012 ως κράτος-παρατηρητής από τον ΟΗΕ, αν και η κρατική της υπόσταση δεν αναγνωρίζεται ούτε από το Ισραήλ, ούτε από τις ΗΠΑ.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018, 03:31

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει