Η περιφέρεια Θεσσαλίας παραχώρησε χώρο στην ΜΟ.Κ.Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει έμπρακτα τη νεανική καινοτόμα επιχειρηματικότητα στη Μαγνησία και πιο συγκεκριμένα το έργο της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟ.Κ.Ε.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” και στοχεύει να αναπτύξει τις θεμελιώδεις ικανότητες των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ώστε να είναι ικανά και ανταγωνιστικά στελέχη που θα ιδρύσουν δικές τους επιχειρήσεις ή θα εργασθούν σε οργανισμούς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τόπου.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Περιφέρεια Θεσσαλίας παραχώρησε χώρο στέγασης της κυψέλης αυτής στον ανακαινισμένο 3ο όροφο στο Κτίριο πρώην Οργανισμού Καπνού, δράση που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος. Η ανακατασκευή του χώρου, προϋπολογισμού περίπου 100.000 ευρώ, καλύφθηκε από πόρους τη Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η ΜΟΚΕ κατ’ ουσίαν αποτελεί ένα εκκολαπτήριο επιχειρήσεων καθώς μέχρι τα τέλη του έτους θα έχουν ενεργοποιηθεί σαράντα και πλέον ομάδες προσέλκυσης της επιχειρηματικότητας, ενώ συμμετέχει στη δράση ενθάρρυνσης του νέου ταλαντούχου επιστημονικού δυναμικού και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κι ευρύτερα, με τίτλο “Μαζί στην Εκκίνηση” που υλοποιείται στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Η κα Κολυνδρίνη στη σχετική εκδήλωση παράδοσης του χώρου που διοργανώθηκε το πρωινό της Δευτέρας, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κου Κ. Αγοραστού, δήλωσε ότι «τέτοιες δράσεις κρίνονται καταλυτικές για την τοπική επιχειρηματική ανάπτυξη. Η πρωτοβουλία αυτή σχεδιάστηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και υλοποιείται με τη συμμετοχή πολλών ακόμη Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων. Έτσι, στηρίζεται το ντόπιο δυναμικό των επιστημόνων που με τη δημιουργικότητα και την πρωτοπόρα ερευνητική τους εργασία παράγουν πολύτιμη γνώση που αποτελεί κρίσιμο συντελεστή για την αναζωογόνηση της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας, αναζωογόνηση στην οποία προσβλέπει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και γι’ αυτό καθίσταται αρωγός».

Παρόντες ακόμη ήταν ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών κ. Απ. Παπαδούλης, ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος – κοσμήτορας κ. Παντ.Σκάγιαννης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κκ. Πέτρος Μπατζιάκας, Λεωνίδας Ρίνης, Κώστας Χαλέβας, Αργύρης Κοπάνας, ο αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης, οι καθηγητές κ.κ. Σταμπουλής και Μπάρλας καθώς και πλήθος φοιτητών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει