Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας «ΜΙΤΤ 2014»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στη διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας, «ΜΙΤΤ 2014» συμμετείχε η αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 19 έως 22 Μαρτίου, συνεχίζοντας το πρόγραμμα δράσης για την τουριστική προβολή της περιοχής μας στη Ρωσία. Η MITT βρίσκεται ανάμεσα στις σπουδαιότερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου, μαζί με την έκθεση WTM του Λονδίνου και την ITB του Βερολίνου.

Η αγορά της Ρωσίας θεωρείται από τις καλύτερες στον τομέα του τουρισμού, αφού κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Ρώσοι επιλέγουν σαν τουριστικό προορισμό τη χώρα μας καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ που ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Λιάσκος μόνο πέρυσι 18 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα μας, αφήνοντας έσοδα 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 3.280 εκθέτες από 185 χώρες και 48 Ελληνικές συμμετοχές παρουσίασαν στους 120.000 επισκέπτες της έκθεσης τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον τομέα του τουρισμού.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχο την απλή – άμεση και αποτελεσματική προβολή της μοναδικότητας των προορισμών μας συμμετείχε στην εν λόγω έκθεση σαν συνεκθέτης του ΕΟΤ. Οι μεγαλύτεροι διοργανωτές ταξιδιών (tour operators) καθώς και πλήθος ιδιωτών επισκεπτών ενημερώθηκαν λεπτομερώς από τα μέλη της αποστολής για την τουριστική της φυσιογνωμία και τα δυνατά brand names της Περιφέρειας (Σποράδες, Μετέωρα, Όλυμπος, παράλια Λάρισας, Μαγνησίας, Πήλιο, Λίμνη Πλαστήρα, Σμοκόβου κ.ά.), τις ξενοδοχειακές υποδομές της περιοχής και τους δυνατούς τρόπους πρόσβασης κυρίως μέσω των αεροδρομίων Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο ιαματικός, ο συνεδριακός, ορειβατικός κ.ά. αλλά και οι ποικίλες δραστηριότητες που προσφέρονται μέσα από αυτές τις μορφές τουρισμού στη Θεσσαλία όλο το χρόνο, ενισχύοντας έτσι το στρατηγικό μας στόχο για επιμήκυνση της τουριστικής μας σεζόν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για την προώθηση και ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, ένα μεγάλο κομμάτι που έχει η Θεσσαλία, και φυσικά είναι ένας τομέας ιδιαίτερα ελκυστικός στους Ρώσους λόγω της κοινής θρησκευτικής αντίληψης.

Διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό και ηλεκτρονικό υλικό (DVD), ενώ η προβολή της Περιφέρειας ενισχύθηκε και μέσω των τουριστικών εντύπων που διένεμε η ρώσικη εταιρία SOLVEX, με την οποία η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει συνεργασία τουριστικής προβολής από το 2012. Στο περίπτερο της Περιφέρειας με πλούσιο έντυπο υλικό φιλοξενήθηκε και ο Δήμος Βόλου καθώς επίσης και επαγγελματίες τουριστικών καταλυμάτων της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζοντας τη συστηματική της προσπάθεια για στοχευμένη προβολή του τουριστικού της προϊόντος με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα δίνει δυναμικό παρόν στις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κεντρικός στρατηγικός μας στόχος, που είναι η καθιέρωση της Θεσσαλίας ως ένας πολυδιάστατος και ανταγωνιστικός προορισμός στην εγχώρια και την παγκόσμια τουριστική αγορά.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκαν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Μόσχα κα. Δανάη-Μαγδαληνή Κουμανάκου και η γενική πρόξενος κα. Ελένη Μιχαλοπούλουα καθώς και μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων και επισκεπτών.

Στην αποστολή με επικεφαλής την εντεταλμένη σύμβουλο Τουρισμού της Περιφέρειας κα. Γεωργία Κόκκαλη, συμμετείχαν ακόμη η περιφερειακή σύμβουλος κα. Αγγέλα Βαγενά , η προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Καρδίτσας κα. Άλκηστη Κολοκύθα, η υπάλληλος της Π.Ε. Τρικάλων Αναστασία Καλύβα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει