Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο 5ο Agro Quality Festival

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στο «5ο Agro Quality Festival», το μεγαλύτερο φεστιβάλ για τα ελληνικά πιστοποιημένα και παραδοσιακά προϊόντα, που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στον Πειραιά το διάστημα από 4 έως 6 Απριλίου 2014.

Το φεστιβάλ τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ενώ τόσο η ευρεία αποδοχή του από παραγωγούς και επαγγελματίες του ευρύτερου αγροτοδιατροφικού κυρίως τομέα όσο και το έντονο ενδιαφέρον και η παρουσία χιλιάδων επισκεπτών όλα αυτά τα χρόνια, το έχουν καταστήσει πλέον μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στον τομέα των πιστοποιημένων και παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας, τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού και έγινε πόλος έλξης για τους εκατοντάδες επισκέπτες της φετινής διοργάνωσης, καθώς οι Θεσσαλοί παραγωγοί και επαγγελματίες με τα προϊόντα τους «έντυσαν» μοναδικά το χώρο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες του φεστιβάλ να ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της Θεσσαλίας και να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές και τον πλούτο της Θεσσαλικής υπαίθρου, τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της και τη διαδικασία παραγωγής τους. Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ στο Θεσσαλικό περίπτερο και μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας με παραδοσιακά εδέσματα και οινογνωσίες, όπου προσφέρονταν τοπικά προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά, αλλαντικά, σαλιγκάρια, όσπρια, ζυμαρικά, φρούτα, γλυκά κουταλιού, μέλι, κρασιά, τσίπουρα, και πλήθος άλλων προϊόντων Θεσσαλών παραγωγών.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην εξωστρέφεια και στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας των Θεσσαλικών προϊόντων. Με σύνθημα ότι «η καρδιά του αγροτικού κόσμου της χώρας μας χτυπά στη Θεσσαλία», στηρίζουμε τα τοπικά μας προϊόντα, στηρίζουμε την ανάπτυξη καλλιεργειών και προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, στηρίζουμε τη μεταποίηση, το εμπόριο, το εισόδημα των Θεσσαλών αγροτών και κατ’ επέκταση την οικονομία της χώρας μας.

Με την εφαρμογή του πρωτοκόλλου ποιότητας και προέλευσης των θεσσαλικών αγροτικών προϊόντων «Thessagro», που ξεκίνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας (ΑΕΝΟΛ), έχει ως στόχο την προώθηση της αναγνωρισιμότητας των θεσσαλικών προϊόντων ποιότητας στις εντός και εκτός χώρας αγορές, αλλά και την βελτίωση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού κλάδου.

Προβαίνουμε με στοχευμένες ενέργειες στη σύνδεση της τουριστικής φυσιογνωμίας της περιοχής με τα προϊόντα που παράγει ο τόπος, το λεγόμενο «Θεσσαλικό καλάθι» καθώς και στην προβολή τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ενώ πολλά τηλεοπτικά κανάλια κάλυψαν τις εκδηλώσεις του περιπτέρου της Θεσσαλίας στο φεστιβάλ.

Στην αποστολή συμμετείχαν η εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού κα Γεωργία Κόκκαλη-Κουβέλη, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αγροτικών Θεμάτων κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Κωνσταντίνος Δεσπόπουλος και κ. Γεώργιος Καπέλος, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Εμπορίου & Τουρισμού κα Κατσαρού Ελένη, υπηρεσιακά στελέχη και πλήθος παραγωγών και επαγγελματιών της περιοχής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει