Η πλειονότητα των πυρκαγιών έχει τεθεί υπό έλεγχοΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021, 16:32

Η πλειονότητα των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στη βόρεια Αλγερία φαίνονταν να έχουν τεθεί υπό έλεγχο σήμερα, κυρίως στην περιφέρεια της Τίζι Ούζου, εκείνης που επλήγη πιο πολύ, στην Καβυλία, σύμφωνα με τις Aρχές.

Αφού είχε ανακοινώσει την κατάσβεση σήμερα το πρωί όλων των δασικών πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει στην Τίζι Ούζου» η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για «ξέσπασμα πέντε πυρκαγιών» σε αυτό τον νομό.

Πυροσβέστες και εθελοντές εξακολουθούν να μάχονται για να κατασβέσουν 35 πυρκαγιές σε άλλους 11 νομούς, κυρίως στην Τζιζέλ, την Μπετζάγια και την Μπουμερντές, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Πολιτικής Προστασίας.

Συνολικά 76 πυρκαγιές κατασβέστηκαν -σε σύνολο 100 που καταγράφονταν χθες- σε 15 νομούς της χώρας.

Δύο γαλλικά πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχείρησαν χθες, Πέμπτη στην Καβυλία και άλλα τρία αναμένονται σήμερα από την Ισπανία και την Ελβετία, σύμφωνα με τον πρόεδρο Αμπντελματζίντ Τεμπούν.

Τουλάχιστον 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές -οι οποίες οφείλονται σε εμπρησμό σύμφωνα με τις Αρχές και αναζωπυρώνονται λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Κατά τη δεύτερη ημέρα εθνικού πένθους που κηρύχθηκε στη μνήμη των θυμάτων, μια προσευχή για τους απόντες θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη μεγάλη εβδομαδιαία προσευχή των Μουσουλμάνων σήμερα στα τεμένη του Αλγερίου.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021, 16:32Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει