Η Πολεμική Αεροπορία έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνιαΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022, 17:27

Η Πολεμική Αεροπορία έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια αλλά ασφαλώς η προσπάθεια συνεχίζεται. Και στην προσπάθεια αυτή έχουμε δίπλα μας τη διοίκηση του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας σε μια συλλογική προσπάθεια με απτά αποτελέσματα. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος παρέστη σήμερα, Παρασκευή 4 Φεβρουάριου, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), που πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Λάρισας κατά την οποία, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς παρέδωσε τα καθήκοντά του στον αντιπτέραρχο Γεώργιο Φασούλα.

Αναφερόμενος στην ΑΤΑ, ο υπουργός τόνισε ότι «πρόκειται για την “αιχμή του δόρατος” της Πολεμικής Αεροπορίας σε επίπεδο διοίκησης και φυσικά αυτό που έχω να πω είναι ότι ο αγώνας για μία ακόμα πιο αξιόμαχη Πολεμική Αεροπορία συνεχίζεται. Δεν υπάρχει σημείο ικανοποίησης. Δεν υπάρχει σημείο κορεσμού».

Ευχήθηκε «καλή θητεία, καλή δύναμη, καλή επιτυχία στον νέο αρχηγό» ενώ αναφερόμενος στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχο Θ. Μπουρολιά προσέθεσε: «Καλή δύναμη, καλή θητεία».

«Είμαστε περήφανοι και σίγουροι ότι η Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται σε καλά χέρια» κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου, ο διοικητής 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, ανώτατοι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, οι διοικητές μονάδων του ΑΤΑ, αντιπροσωπείες αξιωματικών και υπαξιωματικών, επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΑ και ΑΤΑ, καθώς και αντιπροσωπείες ενώσεων αποστράτων.

Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Στεργιανή Μπίζιου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος καθώς και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022, 17:32Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει