Η Πολωνία θα ανακοινώσει νέους περιορισμούς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, 10:58

Η Πολωνία θα ανακοινώσει περισσότερους περιορισμούς σήμερα για να ανακόψει την εξάπλωση του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Μίχαλ Ντβόρτζικ.

Η Πολωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση στα κρούσματα, με το τελευταίο ρεκόρ στα ημερήσια περιστατικά -21.897- να καταγράφεται το Σάββατο. Στη χώρα εξαντλούνται οι κλίνες στα νοσοκομεία, οι αναπνευστήρες και το οξυγόνο και δεν επαρκεί το ιατρικό προσωπικό.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και σήμερα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει περαιτέρω περιορισμούς, αποφάσεις που θα περιορίζουν τη λειτουργία μας, τον αριθμό των κοινωνικών επαφών», δήλωσε ο Ντβόρτζικ στον ραδιοφωνικό σταθμό Siodma9. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει ένα καθολικό lockdown.

Η Πολωνία έχει ήδη κλείσει τα μπαρ και τα εστιατόρια και έχει ζητήσει από τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το κυβερνών κόμμα PiS έχει προειδοποιήσει ότι οι μαζικές διαδηλώσεις που έχουν γίνει στη χώρα κατά τη σχεδόν πλήρους απαγόρευσης της άμβλωσης θα έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερες μολύνσεις COVID-19.

Κάποιοι ανοσιολόγοι, ωστόσο, δήλωσαν ότι οι διαδηλωτές φορούν μάσκες, τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις και κάνουν πορεία σε ανοιχτούς χώρους, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης. Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων είπαν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να μεταθέτει την ευθύνη για την αποτυχία να αντιμετωπίσει την πανδημία.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, 10:58

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει